Καταφέρθηκε εναντίον των Σκοπίων ο πρόεδρος της Βουλγαρίας: Ο Ράντεφ από τη Ρώμη ζήτησε από τους Σκοπιανούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ε.Ε.

The Republic of North Macedonia should not forget that it is a candidate country for EU membership and cannot set conditions for member states, the Head of State Rumen Radev told the media in Burgas. Photo via Bulgarian Presidency




Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρουμέν Ράντεφ δήλωσε ότι η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να εκδηλώσει την επιθυμία της να είναι μέρος της Ενωμένης Ευρώπης, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας είπε ότι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας «θα πρέπει να δείξει την επιθυμία της να είναι μέρος μιας ενωμένης Ευρώπης ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχουν κάνει όλα τα κράτη μέλη».

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βατικανό, ενόψει της Ημέρας των Αγίων Αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου, του Βουλγαρικού Αλφαβήτου, της Παιδείας και του Πολιτισμού και της Σλαβικής Λογοτεχνίας, στις 24 Μαΐου.

Ο Ράντεφ είπε ότι η Βουλγαρία αναμένει από τη Βόρεια Μακεδονία «να αλλάξει τη ρητορική της το συντομότερο δυνατό», ζητώντας να σταματήσει η ρητορική μίσους.

Ανέφερε επίσης ότι δεν κατέστη δυνατή συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας με επικεφαλής την Πρόεδρο Γκορντάνα Ντάφκοβα η οποία επίσης βρίσκεται στο Βατικανό.

Το γραφείο της ανακοίνωσε ότι θα γίνει δεκτή από τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, και θα συνομιλήσει με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανό Πιέτρο Παρολίν, όπως και έγινε. ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Σε ερώτηση είπε ότι απηύθυνε πρόσκληση στην ομόλογό του να επισκεφθεί τη Σόφια.

«Θεωρώ ότι η επιθυμία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για διάλογο είναι θετικό σημάδι. Μόνο μέσω του διαλόγου θα ενισχύσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη μας, θα επιλύσουμε όλα τα επίμαχα ζητήματα και θα ανοίξουμε την πόρτα στην ΕΕ για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Ράντεφ.

ΚΥΠΕ-ΒΤΑ/ΚΧΡ/ΗΦ
Σόφια, Βουλγαρία

Τί θα γίνει μ’ αυτή την Σκοπιανή εθνικίστρια πρόεδρο; Κάθε τόσο κι άλλη πρόκληση – Συναντήθηκε με τον Πάπα στο Βατικανό και τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των «Μακεδόνων»!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: