Στην Μάλτα το βρετανικό πλοίο ανθρωπιστικής βοήθεια για τη Γάζα που είχε αποπλεύσει από Κύπρο * Δεν διασφαλίστηκε η ασφάλειά του

FILE PHOTO: Palestinians walk past the rubble of destroyed houses following overnight Israeli airstrikes in the east of Khan Younis, southern Gaza Strip. EPA/MOHAMMED SABER




Δεν διασφαλίστηκε το ζήτημα της ασφάλειας και άλλαξε το δρομολόγιό του το πλοίο του βρετανικού ναυτικού το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τους άμαχους Παλαιστίνιους μέσω Κύπρου, καταλήγοντας στη Μάλτα, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.

Επεσήμαναν πως το πλοίο που απέπλευσε νωρίτερα αυτό τον μήνα από κυπριακό λιμάνι, άλλαξε το δρομολόγιό του, αφού δεν διασφαλίστηκε το ζήτημα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πλοίο κατέπλευσε τελικά στη Μάλτα, στην οποία βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη του Foreign Office είχαν επιβεβαιώσει την περασμένη εβδομάδα σε δηλώσεις τους στο Λονδίνο ότι το αποβατικό πλοίο RFA Lyme Bay βρισκόταν ανοιχτά των κυπριακών ακτών φορτωμένο με ανθρωπιστικές προμήθειες για τη Γάζα και ανέμενε την έγκριση όλων των πλευρών για να αρχίσει το ταξίδι του.

Σε συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ, είχε πει πως το Lyme Bay ήταν φορτωμένο με προμήθειες στην Κύπρο «και είναι έτοιμο να αποπλεύσει όταν μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ότι η βοήθεια αυτή μπορεί να γίνει δεκτή και να παραδοθεί».

Εξάλλου, ερωτηθείς την προηγούμενη εβδομάδα από δημοσιογράφους αν υπήρχε κάτι νεότερο σχετικά με το πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε δηλώσει ότι αναμενόταν η τελική έγκριση από πλευράς Ισραήλ. Ερωτηθείς αν είχε ληφθεί απόφαση για το πού θα κατέπλεε το βρετανικό πλοίο, ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας είχε πει ότι αυτό ήταν από τα θέματα που τυγχάνουν συζήτησης με την ισραηλινή Κυβέρνηση μαζί και με τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΕΑΝ/ΜΚ

Οριοθετείται η ζώνη εκμετάλλευσης φυσικού αερίου: Oι αποφάσεις για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: