Σάλος στην Κύπρο με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα: Θεσμικά εκτεθειμένοι και οι δύο από το πόρισμα για τη διαφθορά, λέει το ΑΚΕΛ

FILE PHOTO: Οι οπαδοί του ΑΚΕΛ πανηγυρίζουν σε παλαιότερη προεκλογική συγκέντρωση. Φωτογραφία via ΑΚΕΛ




«Το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς που αφορά στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα αφήνει θεσμικά εκτεθειμένο τόσο τον ίδιο τον ΒΓΕ όσο και τον Γενικό Εισαγγελέα, δεδομένου ότι εκπροσωπούν τον ίδιο θεσμό», αναφέρει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι:

«Είναι δεδομένη η σύγκρουση συμφέροντος στην περίπτωση αυτή, δεδομένης της σύνδεσης του ΒΓΕ με τους εν λόγω κατηγορούμενους για τους οποίους καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης. Όπως και στους χειρισμούς της υπόθεσης του μαύρου βαν, δεν υπήρχαν συνθήκες αντικειμενικής αμεροληψίας.

Η νέα εξέλιξη επιβεβαιώνει την ευρύτερη συζήτηση που πρέπει επιτέλους να γίνει για τους ανεξάρτητους θεσμούς.

Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει στο παρελθόν -και θα επαναφέρει εκ νέου- τις προτάσεις του για διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων της Νομικής Υπηρεσίας, για όριο θητειών και για άλλες ρυθμίσεις που αφορούν στην αντικειμενική αμεροληψία και την διαφάνεια των ανεξάρτητων θεσμών».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία για αντίποινα κατά του Γενικού Ελεγκτή: Συνιστούν ποινικό αδίκημα τέτοιες ενέργειες, αναφέρει η ανακοίνωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: