Πογέτ για την κλήρωση του Euro 2024: Ευκαιρία ζωής να αντιμετωπίσουμε την Πορτογαλία του Ρονάλντο* Αυξάνει την επιθυμία μας για πρόκριση

File Photo Ο προπονητής της Ελλάδας Γκουστάβο Πογέτ κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία στο γήπεδο “Γ. Καμάρας”, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Η κλήρωση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας το 2024, πραγματοποιήθηκε χθες και όλες οι Εθνικές ομάδες, ακόμα κι εκείνες που τελούν σε αναμονή για τα τελευταία τρία εισιτήρια, γνωρίζουν πια τους αντιπάλους τους και καλούνται να καταστρώσουν το σχεδιασμό τους.

Στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που αναμένουν τα πλέι οφ του Μαρτίου περιλαμβάνεται και η Ελλάδας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γουστάβο Πογέτ μίλησε μετά τη χθεσινή κλήρωση της τελική φάσης του EURO 2024 (14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου), για την προοπτική συμμετοχής της Εθνικής ομάδας στη διοργάνωση και για τη σημασία των αγώνων τον προσεχή Μάρτιο.

«Αν ήταν ήδη υψίστης σημασίας η πρόκρισή μας, μετά τη χθεσινή κλήρωση και ξέροντας τον πιθανό όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχουμε, την καθιστά ακόμα σπουδαιότερη», σχολίασε ο Ουρουγουανός εκλέκτορας.

«Η δυνατότητα να κάνουμε πρεμιέρα σε ένα ντέρμπι απέναντι στην Τουρκία, η ευκαιρία ζωής να αντιμετωπίσουμε την Πορτογαλία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο και η μέτρηση των δυνάμεών μας ενάντια στην Τσεχία, αυξάνει την επιθυμία μας να πάμε στο EURO».

Πριν απ΄ αυτό, όμως, «έχουμε μεγάλο σεβασμό και οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στους δύσκολους αγώνες των πλέι οφ, αρχής γενομένης από τον κρίσιμο αγώνα με το Καζακστάν στην έδρας μας στις 21 Μαρτίου. Αυτό το παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό και είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε σε ένα γεμάτο στάδιο, στο οποίο όλοι όσοι συμμετάσχουν θα είναι ενθουσιασμένοι. Οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι μας με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Εν κατακλείδι, «θα αποτελεί μεγάλη τιμή και σπουδαίο επίτευγμα αν καταφέρουμε να προκριθούμε από τα πλέι οφ του Μαρτίου στην τελική φάση του EURO 2024».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποδόσφαιρο-EURO 2024: Σε όμιλο με Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία η εθνική, αν περάσει από τα πλέι-οφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: