Πληθαίνουν οι απαγωγές στον Ισημερινό από συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών: Τελευταίο θύμα, 78χρονος επιφανής επιχειρηματίας της Βρετανίας [video]

Ο 76χρονος επιχειρηματίας Κάρολ Άρμστρονγκ/ Screenshot by YouTube




Χριστούγεννα με την οικογένειά του θα κάνει ο βρετανός επιχειρηματίας Κόλιν Άρμστρονγκ, καθώς η απαγωγή του από το σπίτι του στην επαρχία Λος Ρίος του Ισημερινού είχε αίσιο τέλος, με την αστυνομία να ανακοινώνει την απελευθέρωσή του.

Ο Άρμστρονγκ, επιφανής Βρετανός επιχειρηματίας με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και στον Ισημερινό, και επίτιμος πρόξενος του Ηνωμένου Βασιλείου στη βιομηχανική πόλη Γουαγιακίλ, απήχθη από ενόπλους το Σάββατο.

Όπως γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο αρχηγός της αστυνομίας Σέζαρ Ζαπάτα, ο 78χρονος είναι πλέον ασφαλής, ενώ εννέα ύποπτοι συνελήφθησαν – εκ των οποίων ένας υπήκοος άλλης χώρας.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας είπε αργότερα σε δημοσιογράφους ότι μια Κολομβιανή είχε απαχθεί μαζί με τον Άρμστρονγκ προτού την αφήσουν ελεύθερη σε συνοικία της Γουαγιακίλ. Πίστευε ότι ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά, τα οποία αποδείχθηκε πως ήταν ψεύτικα.

Δεκάδες έφοδοι σε σπίτια υπόπτων

Αστυνομικοί έκαναν περισσότερες από 30 εφόδους σε σπίτια υπόπτων, εντοπίζοντας όπλα, πυρομαχικά, χειροβομβίδες και ναρκωτικά. Κατέσχεσαν επίσης το αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή.

Τα κίνητρα των απαγωγέων ήταν οικονομικά, επιβεβαίωσε η αστυνομία. «Δεν θα επιτρέψουμε την ατιμωρησία. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Μόνικα Παλένσια.

Οι απαγωγές για λύτρα πληθαίνουν στον Ισημερινό μεσούσης της αυξανόμενης εγκληματικότητας που αποδίδεται κυρίως σε συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Την απελευθέρωση του επίτιμου πρόξενου του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γουαγιακίλ χαιρέτισε ο βρετανός πρεσβευτής στον Ισημερινό, ο Κρις Κάμπελ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γουαγιακίλ, Ecuador

Χέρι με χέρι: Με την πολιτογράφηση φεύγουν αμέσως στο μέτωπο οι μετανάστες στη Ρωσία-Ο Πούτιν αποφεύγει επιστράτευση ενόψει Προεδρικών εκλογών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: