Ποια ήταν η 14χρονη μαθήτρια που «ενέπνευσε» τον μακελάρη της Πράγας – «Ένοχο» το όπλο και για το θάνατο νεογέννητου και του πατέρα του σε δάσος πριν λίγες ημέρες [video]

Ο 24χρονος Νταβίντ Κόζακ και η 14χρονη Αλίνα Αφανάσκινα Image via @JLRINVESTIGATES and @herqles_es/X




Η μία φρικτή αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη για τη δράση του μακελάρη της Πράγας, ο οποίος την Πέμπτη σκόρπισε τον θάνατο σε πανεπιστήμιο στο κέντρο της πόλης, λίγο πριν αυτοκτονήσει.

Όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι τσεχικές αρχές, ο 24χρονος Νταβίντ Κόζακ, που σκότωσε 14 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες άλλα, είχε ξεκινήσει το δολοφονικό του αμόκ μια εβδομάδα πριν, σκοτώνοντας, όπως όλα δείχνουν, έναν 32χρονο άνδρα και την μόλις δύο μηνών κόρη του.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Τσεχίας, επικαλούμενη τη βαλλιστική εξέταση, το όπλο που βρήκαν στο σπίτι του δράστη ταιριάζει με τις σφαίρες που βρέθηκαν στις σορούς της διπλής δολοφονίας, ενός πατέρα και της μόλις δύο μηνών κόρης του, στον εθνικό δρυμό Klanovicky κοντά στην τσεχική πρωτεύουσα.

Η υπόθεση εκείνη παρέμενε για μέρες με πολλά ερωτηματικά γύρω από τα κίνητρα του εγκλήματος, ενώ δεν είχαν βρεθεί περισσότερα στοιχεία που να μπορέσουν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του δράστη.

Ο 24χρονος πυροβόλησε και σκότωσε και τον πατέρα του στο χωριό του Χοστούν, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Πράγα, γεγονός που δείχνει έναν κατά συρροή δολοφόνο.

«Ένας 32χρονος πατέρας και η δύο μηνών κόρη του σκοτώθηκαν από πυρά στο δάσος Klanovicky κοντά στην Πράγα την περασμένη Παρασκευή. Αλλά δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί εάν ο Κόζακ έχει πραγματικά κάποια σχέση με τις δολοφονίες», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ, θέλοντας να περιμένει πρώτα να προχωρήσουν οι έρευνες. Αυτό που εκτιμούν, είναι ότι ο δράστης- που δεν είχε ποινικό μητρώο- επέλεξε τα θύματά του τυχαία.

Παράλληλα, ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων στο κτήριο του πανεπιστημίου. «Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλές δεκάδες θύματα χωρίς τη γρήγορη αντίδραση της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Αλίνα Αφανασκίνα: Η Ρωσίδα που τον ενέπνευσε

O 24χρονος μακελάρης της Πράγας Ντέιβιντ Κόζακ, ο οποίος σκότωσε 14 άτομα στο πανεπιστήμιο του Καρόλου πριν αυτοκτονήσει ο ίδιος είχε ονομάσει την Αλίνα Αφανασκίνα ως πηγή έμπνευσης για την αποτρόπαια αυτή πράξη του στα μηνύματά του στο Telegram.

«Θέλω να επιτεθώ σε σχολείο αρχίζοντας να πυροβολώ και πιθανώς να αυτοκτονήσω. Η Αλίνα Αφανασκίνα με βοήθησε πάρα πολύ» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποια ήταν όμως η Αλίνα Αφανασκίνα; Ήταν μια 14χρονη Ρωσίδα μαθήτρια η οποία εισέβαλε οπλισμένη στο σχολείο Bryansk στις 7 Δεκεμβρίου 2023, σκοτώνοντας έναν από τους συμμαθητές της και τραυματίζοντας άλλους πέντε πριν αυτοκτονήσει.

Η 14χρονη μαθήτρια εισέβαλε κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο Bekas-3 που ανήκε στον πατέρα της. Η επίθεση σημειώθηκε στο γυμναστήριο του σχολείου.

Όπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία κλήθηκε στο σχολείο στις 9.15 το πρωί μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Τότε βρήκαν την Αλίνα Αφανασκίνα νεκρή, ντυμένη στα μαύρα. Στην μπότα της βρήκαν επίσης ένα μαχαίρι με μακριά λαβή.

Οι Αρχές δεν βρήκαν το κίνητρο που ώθησε την Αλίνα στην πράξη της αυτή αν και φέρεται να ήταν θύμα εκφοβισμού και να είχε συγκρούσεις με άλλους μαθητές.

Με πληροφορίες από BBC, Telegraph 

WSJ: Πώς το «δεξί χέρι» του Πούτιν, ο πρώην κατάσκοπος Πατρούσεφ, εξόντωσε τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: