«Όλοι μας θρηνούμε τον περήφανο Έλληνα Ίκαρο»: Μητσοτάκης για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα * Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον κυβερνήτη Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ /STR




«Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης» αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, «σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του.

«Η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Δένδιας: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις- από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye , που κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί , κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

 

Φλώρος: Ημέρα θλίψης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

«Hμέρα θλίψης για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία εξ αιτίας της πτώσης του εκπαιδευτικού Τ2Ε BUCKEYE και την τραγική απώλεια του επισμηναγού (Ι) Επαμειμώνδα Κωστέα κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο ” Χ” ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι).

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Νεκρός στην τελευταία του πτήση ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-2 που κατέπεσε στην Καλαμάτα: Μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: