Νεκρός στην τελευταία του πτήση ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-2 που κατέπεσε στην Καλαμάτα: Μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του [videos]

Ο άτυχος επισμηναγός Επαμειώνδας Κωστέας που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με τον πτώση του εκαπιδευτικου αεροπλάνου Τ2 Πηγή ΓΕΑ




Νεκρός εντοπίστηκε ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας, 40 ετών, πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T2-Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Το αεροπλάνο κατέπεσε στις 11:28, μισό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου και ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την πτώση ακούστηκε έκρηξη.

Πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Δεν υπήρχε άλλος επιβαίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή πτήση ήταν η τελευταία που θα εκτελούσε ο ανθυποσμηναγός, καθώς θα αποχωρούσε από το Τ-2 και θα έπαιρνε μετάθεση στα ελικοφόρα Τ6.

  • Ακραία τραγική λεπτομέρεια είναι το γεγονός πως για τον λόγο αυτό στο αεροδρόμιο βρισκόταν όλη η οικογένειά του και παρακολουθούσε την πτήση. Ο άτυχος πιλότος ήταν πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αεροσκάφη αυτά αναμένεται να αποσυρθούν μέσα στον επόμενο μήνα και να αντικατασταθούν από νέας γενιάς ιταλικά αεροπλάνα , ενώ έχουν συμβεί τρεις πτώσεις αεροσκάφους του είδους από το 2018 στην περιοχή της Καλαμάτας.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρεται

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Στην αρχική ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε:

«Tην Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος   T-2E BUCKEYE της 120ΠEA/363MEA, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας».




 




 

Πέθανε ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που είχε χτυπηθεί από την φονική φωτοβολίδα οπαδού στα επεισόδια στου Ρέντη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: