Νέα περιστατικά ισλαμικής βίας στη Γαλλία: Επίθεση εφήβου που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» με χαρτοκόπτη σε σχολείο,12χρονη απείλησε καθηγήτρια με κουζινομάχαιρο

FILE PHOTO Γάλλοι αστυνομικοί της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στέκονται μπροστά από το λύκειο Gambetta στο Aράς της Γαλλίας, όπου σκοτώθηκε από ισλαμιστή ένας καθηγητής και τραυματίστηκαν άλλα δυο άτομα, 13 Οκτωβρίου 2023. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT




Ένας έφηβος μαθητής στη βόρεια Γαλλία επιτέθηκε με χαρτοκόπτη σε δύο συμμαθητές του φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» στους διαδρόμους του Collège De La Morinie στο Saint-Omer, στην περιοχή Pas-de-Calais.

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά επιθέσεων εμπνευσμένων από ισλαμιστές στη χώρα.

Το επεισόδιο έληξε μετά την παρέμβαση ενός καθηγητή με τον νεαρό δράστη να παραδίδει τον χαρτοκόπτη και να οδηγείται στη διεύθυνση του σχολείου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 14χρονος είναι γνωστός στις αρχές, ενώ από την επίθεση του δεν υπήρξαν τραυματίες.

Τις τελευταίες ημέρες, η Γαλλία επλήγη από δύο ισλαμιστικές ένοπλες απειλές εναντίον σχολείων και παιδικών σταθμών με διαφορά μόλις λίγων ωρών – το τελευταίο σύμπτωμα της αυξανόμενης έντασης μετά από μια σειρά επιθέσεων.

Το προσωπικό ενός βρεφονηπιακού σταθμού στο προάστιο Creteil του Παρισιού ήρθε χθες αντιμέτωπο με έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε να τους σκοτώσει και να τους βιάσει, προτού διαφύγει πεζός.

Αφού αναζήτησε τη διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού Les minis Kids, ο άνδρας την πλησίασε με ένα μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών απειλώντας την.

«Είσαι Εβραία, είσαι σιωνίστρια, πέντε από εμάς θα έρθουν να σε βιάσουν, θα σε τεμαχίσουν όπως έκαναν στη Γάζα της είπε».

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τη διάρρηξη του βρεφονηπιακού σταθμού και τις απειλές θανάτου με βάση “τη φυλή, την εθνικότητα, την εθνικότητα ή τη θρησκεία”.

Αυτό συνέβη λίγες ώρες αφότου μια 12χρονη μαθήτρια συνελήφθη από την αστυνομία αφού απείλησε με μαχαίρι τη δασκάλα της αγγλικών κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε σχολείο της Ρεν.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Philippe Astruc το κορίτσι ισχυρίστηκε ότι ήθελε να πραγματοποιήσει την επίθεσή της “όπως εκείνη στο Arras”, αναφερόμενος σε μια εξτρεμιστική επίθεση στις 13 Οκτωβρίου κατά την οποία ο καθηγητής Dominique Bernard μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο γυμνάσιο Gambetta της πόλης της βόρειας Γαλλίας.

Οι ανησυχητικές απειλές ήρθαν λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την καταδίκη από γαλλικό δικαστήριο έξι εφήβων για το ρόλο τους στον αποκεφαλισμό του Samuel Paty το 2020 έξω από το γυμνάσιό του κοντά στο Παρίσι, αφού βοήθησαν στην ταυτοποίησή του με έναν ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στα σχολεία της Γαλλίας, η οποία έχει μεγάλες μουσουλμανικές και εβραϊκές κοινότητες.

Μιλώντας για την απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι από τη 12χρονη χθες στη Ρεν, ο Astruc είπε ότι η μαθήτρια “ήρθε στην τάξη οπλισμένη με ένα μεγάλο μαχαίρι με προφανή πρόθεση να σκοτώσει τη δασκάλα της αγγλικής γλώσσας.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μέσα στην τάξη, έδειξε το μαχαίρι στο θύμα, το οποίο τράπηκε σε φυγή τρέχοντας”, πριν το κορίτσι αφοπλιστεί από το προσωπικό του γυμνασίου Hautes Ourmes, πρόσθεσε.

‘Οι μαθητές, σοκαρισμένοι, μεταφέρθηκαν αμέσως σε ασφαλές μέρος’, ανέφερε η τοπική εκπαιδευτική αρχή.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Astruc έδειξε σχέδια ενός κουζινομάχαιρου, το οποίο, όπως είπε, είχε μήκος 17 εκατοστά.

Το κορίτσι υποβλήθηκε σε ψυχιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “η ανήλικη ήταν “επικίνδυνη για τον εαυτό της” και ότι η κατάστασή της απαιτούσε φροντίδα σε εξειδικευμένο περιβάλλον”, ανέφερε ο Astruc σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

Ο εισαγγελέας είχε δηλώσει προηγουμένως ότι φάνηκε ότι η “ψυχολογική ή και ψυχιατρική πτυχή” φάνηκε “κυρίαρχη στην πράξη” του κοριτσιού.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό την περασμένη εβδομάδα στο σχολείο Jacques Cartier στο Issou, δυτικά του Παρισιού, μια ομάδα μουσουλμάνων μαθητών απείλησε και κατηγόρησε μια δασκάλα για ρατσισμό όταν έδειξε στην τάξη έναν ιταλικό αναγεννησιακό πίνακα που απεικόνιζε γυμνές γυναίκες.

Πρόκειται για το αριστούργημα του 17ου αιώνα – “Diana and Actaeon” του Ιταλού ζωγράφου Giuseppe Cesari.

Το έργο απεικονίζει μια ιστορία της ελληνικής μυθολογίας στην οποία ο κυνηγός Ακταίωνας εισβάλλει σε μια τοποθεσία όπου η θεά Νταϊάνα και οι νύμφες της κάνουν μπάνιο. Δείχνει μια γυμνή Νταϊάνα και τέσσερις γυμνές γυναίκες συντρόφους και βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

«Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει, δύσκολη η καταστροφή των τούνελ της Χαμάς» λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Κόλαση για τους αμάχους στη Γάζα [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: