«Νέα Αριστερά», το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11»: Θέλουμε μια Αριστερά ανοιχτόμυαλη που μιλά με ειλικρίνεια

O πρόεδρος της νέας ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης μιλάει σε ανοιχτή εκδήλωση, όπου ανακοινώνεται το όνομα και η σύνθεση επίσημα της νέας κοινοβουλευτική ομάδα με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα την Πέτη Πέρκα, στο Σεράφειο στην Αθήνα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Νέα Αριστερά» θα ονομάζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που προέκυψαν από την πρόσφατη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, σε εκδήλωση στο Σεράφειο, ο πρόεδρός της, Αλέξης Χαρίτσης.

«Προχωράμε μπροστά με τη Νέα Αριστερά» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, αφήνοντας για το τέλος της ομιλίας του την αποκάλυψη του ονόματος καθώς και του λογότυπου της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παραθέτοντας το στίγμα του νέου κοινοβουλευτικού φορέα, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «θέλουμε μια Αριστερά που θα αφουγκράζεται τα κοινωνικά κινήματα. Θέλουμε και μια Αριστερά των ρεαλιστικών στόχων και που αναλαμβάνει την ευθύνη της σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα. Θέλουμε να βάλουμε την πολιτική στο τιμόνι, να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που σήμερα νιώθουν εγκλωβισμένοι. Θέλουμε και μια Αριστερά που να εμπνέει ένα υπόδειγμα πολιτικής συμμετοχής».




Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας δήλωσε: «Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών αλλά και συναίσθηση των δυνατοτήτων. Είμαστε δύναμη κοινωνικής διεκδίκησης και ταυτόχρονα πολιτικής αλλαγής», ενώ συνέχισε: Η Αριστερά μπορεί φτάνει να λέει αυτά που πιστεύει και να πιστεύει αυτά που λέει».

«Θέλουμε και μια Αριστερά που θα είναι φιλόδοξη και ενωτική και δεν θα αναλώνεται στην τοξικότητα του διαδικτύου», είπε σε άλλο σημείο.

Όπως είπε δεν προχωρούν σε ένα επιχείρημα νοσταλγικό, αλλά «θέλουμε μια Αριστερά ανοιχτόμυαλη που μιλά με ειλικρίνεια». «Μας εμπνέει το όραμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα», τόνισε.

Τη «Νέα Αριστερά» απαρτίζουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

 

Παρέμβαση Τσίπρα λίγο πριν την εκδήλωση 

Ενδιαφέρον έχει ότι, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει  η ειδική εκδήλωση των «11» ανεξάρτητων βουλευτών, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε παρέμβαση με ήπια αποδοκιμαστικό χαρακτήρα.

O πρόεδρος της νέας ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης (Κ) και η Έφη Αχτσιόγλου (Δ) χειροκροτούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Σεράφειο στην Αθήνα, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε ανάρτησή του από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για τη Συνεδρίαση της Επιτροπής Monitoring του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Κασσελάκης: Έχω τη συνείδησή μου καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός

Την ίδια ώρα ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι οι ελπίδες και οι αγωνίες του προοδευτικού κόσμου θα εκφραστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι προσηλωμένος να ενώσω τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που αυτή την στιγμή αισθάνεται αγχωμένος με ένα κόμμα που θα είναι ευρύ και αξιοκρατικό», ανέφερε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Για τη δήλωση Χαρίτση ότι «η αποχώρηση ήταν μονόδρομος» είπε ότι «την συνείδησή μου την έχω καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα. Οι ελπίδες και οι αγωνίες του προοδευτικού κόσμου θα εκφραστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Για τα οικονομικά του κόμματος και τι παρέλαβε είπε ότι “είναι εσωτερικά ζητήματα, θα νοικοκυρέψουμε το κόμμα. Τα οικονομικά του κόμματος είναι καλύτερα από της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”.

Παρέμβαση Τσίπρα λίγα λεπτά πριν από την εκδήλωση των «11» [LIVE]: Η πολυδιάσπαση των προοδευτικών ανοίγει τον δρόμο για εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: