Nα απαλλαχθεί και η Ανδριανούπολη από τη θεώρηση βίζας ζητεί το τοπικό Εμπορο-βιομηχανικό Επιμελητήριο

FILE PHOTO: Εικόνα από το Τελωνείο Κήπων. Screenshot via YouTube@ΔΕΛΤΑΤηλεόραση/




Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης ζητά το καθεστώς για τις θεωρήσεις που ανακοινώθηκε προ ημερών στην Αθήνα για τις επισκέψεις Τούρκων σε ελληνικά νησιά να εφαρμοστεί και στην Αδριανούπολη.

Με τίτλο «Ελπίδα για 24ωρο στην Ελλάδα χωρίς βίζα για τους κατοίκους της Αδριανούπολης» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah ρεπορτάζ, στο οποίο σημειώνεται ότι το καθεστώς επισκέψεων «χωρίς θεωρήσεις» -όπως αναφέρεται το δημοσίευμα- που εφαρμόζεται για τους Τούρκους που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά, μπορεί να εφαρμοστεί και για την Αδριανούπολη.

Ο Σεζαΐ Ιρμάκ, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, δήλωσε ότι συζήτησε το θέμα αυτό με τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη, και έλαβε θετική ανταπόκριση.

Όπως είπε, η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην συνοριακή πόλη της Αδριανούπολης. Ο Σεζαΐ Ιρμάκ δήλωσε ότι πριν από δύο μήνες συνομίλησε με τον κ. Τοψίδη για να ανοίξει ο δρόμος για τις επισκέψεις 24 ωρών στην Ελλάδα.

«Είπα στον Τοψίδη ότι θα πρέπει και οι δύο να κάνουμε μια προσπάθεια ώστε οι άνθρωποι που ζουν στην Αδριανούπολη να μπορούν να ταξιδεύουν από και προς την Ελλάδα χωρίς βίζα και διαβατήριο για 24 ώρες. Εκείνος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες. Βρίσκεται σε συνομιλίες με την ελληνική πλευρά. Ο ίδιος κατάγεται από ένα χωριό εδώ κοντά. Θα τον επισκεφθώ το συντομότερο δυνατό» είπε ο Σεζαΐ Ιρμάκ.

Προσέθεσε ακόμη ότι έχει ενημερώσει σχετικά και τον νομάρχη Αδριανούπολης και επισήμανε ότι στην πρόταση αυτή, εκτός από την Αδριανούπολη, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και ο γειτονικός νομός των Σαράντα Εκκλησιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γ.Μανδαλίδης
Τουρκία Κωνσταντινούπολη 

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ερντογάν μίλησαν και για τη “νέα σχέση” της Ελλάδας με την Τουρκία: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία των δύο Προέδρων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: