Mία μέρα που κανείς δεν φανταζόταν: 43 χρόνια πριν ο παρανοϊκός Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν δολοφονεί τον Τζον Λένον [βίντεο]

File Photo Αφίσα που απεικονίζει τον τραγουδιστή Τζον Λένον via pixabay.com/stuarthampton




8 Δεκεμβρίου 1980. Mία μέρα σαν σήμερα που ο πλανήτης πάγωσε στο άκουσμα της δολοφονίας του πιο διάσημου «σκαθαριού». Ο Τζον Λένον επέστρεφε από το στούντιο όπου είχε ηχογραφήσει τα τραγούδια Walking on A Thin Ice και It happened που προορίζονταν για τον επόμενο δίσκο του.

Ο διάσημος τραγουδιστής δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς από τον 25χρονο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν ο οποίος ήταν θαυμαστής του.

Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και τον ώμο όμως αυτή που προκάλεσε το θάνατο ήταν αυτή που διαπέρασε την αορτή του.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του γιατρού που ανακοίνωσε το θάνατό του όπως μεταδόθηκε στα έκτακτα δελτία που έκαναν γνωστό το θάνατό του.

Οι λεπτομέρειες για τη δολοφονική επίθεση και τον σχεδιασμό της έγιναν γνωστές λίγο αργότερα. Ο Τσάπμαν βρίσκεται έξω από το σπίτι του Λένον και του ζητάει αυτόγραφο.

Εκείνος του το δίνει υπογράφοντας πάνω στο εξώφυλλο του δίσκου Double Fantasy.

Ο δολοφόνος βρίσκεται και πάλι στο ίδιο σημείο λίγες ώρες αργότερα περιμένοντας το ίνδαλμά του. Πυροβολεί τον διάσημο τραγουδιστή πισώπλατα.

Ο βαριά τραυματισμένος Λένον προσπαθεί να συρθεί προς το σπίτι του. Ο Τσάπμαν παραμένει στο σημείο ψύχραιμος και περιμένει την αστυνομία να φθάσει εκεί και να τον συλλάβει.

Πάνω του έχει ακόμα το υπογεγραμμένο αντίτυπο του δίσκου Double Fantasy, ένα αντίτυπο του μυθιστορήματος «Ο φύλακας στη σίκαλη» του Τζερόμ Ντέιβιντ Σάλιντζερ και κασέτες με τραγούδια των Beatles.

Ο Λένον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Ήταν ήδη νεκρός από τα βαριά τραύματα που του προκάλεσαν οι σφαίρες που δέχθηκε.

O Τσάπμαν  καταδικάστηκε σε ισόβια και βρίσκεται φυλακισμένος από το 1981. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει υποβάλει έντεκα φορές αιτήματα αποφυλάκισης όμως όλα έχουν απορριφθεί.

Σε δηλώσεις του για τους λόγους που τον ώθησαν στην αποτρόπαια πράξη του έχει υποστηρίξει ότι δολοφόνησε τον Λένον λόγω της επιθυμίας του να αποκτήσει δημοσιότητα καθώς ένιωθε ότι ήταν ασήμαντος, ενώ τη χαρακτήρισε αποτρόπαια και εγωιστική».

Από όσα έγιναν γνωστά από τις έρευνες της αστυνομίας ο Τσάπμαν φέρεται να άρχισε να σχεδιάζει να σκοτώσει τον Τζον Λένον τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία.

Φανατικός θαυμαστής των Beatles, ο Τσάπμαν στράφηκε εναντίον του Λένον λόγω της θρησκευτικής μεταστροφής και της δήλωσης του Λένον το 1966 σχετικά με το ότι οι Beatles είναι πιο δημοφιλείς από τον Ιησού.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος ο Τζον Λένον μιλώντας για τον θάνατό του είχε πει πως διαισθανόταν ότι θα πεθάνει είτε σε αεροπορικό δυστύχημα, είτε ότι θα τον δολοφονήσει κάποιος φανατικός θαυμαστής. Δυστυχώς επαληθεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις απολαμβάνει κάθε στιγμή μαζί του «για όσο ακόμα μπορεί»….

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: