Μία ανάσα από το «στρατηγείο» του ηγέτη της Χαμάς ο Ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με τον Νετανιάχου: Μπορεί να έχει διαφύγει, αλλά είναι θέμα χρόνου να τον πιάσουμε.

File Photo The new leader of Hamas movement in Gaza Strip Yahya Sinwar. Mazen Faqhaa was killed on 24 March 2017 after gunmen shot dead him near his home in the Tal Al-Hawa neighborhood of Gaza City. Faqhaa was freed by Israeli in 2011 prisoner swap with more than 1,000 other Palestinian prisoners in exchange for Gilad Shalit, an Israeli soldier Hamas had detained for five years. Hamas officials have said the killing bears the hallmarks of Israel’s intelligence service Mossad, but Israel has not commented on the shooting. EPA/MOHAMMED SABER




Το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, στην περιοχή Χαν Γιουνίς στη Γάζα, έχουν «περικυκλώσει» οι ισραηλινές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση μέσω βίντεο, είπε το βράδυ της Τετάρτης: «Χθες είπα ότι οι δυνάμεις μας μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε στη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα περικυκλώνουν το σπίτι του Σινουάρ. Μπορεί να έχει διαφύγει, αλλά είναι θέμα χρόνου να τον πιάσουμε».

Ο Σινουάρ, ιδρυτικό μέλος της Χαμάς και ίσως στην πιο ισχυρή προσωπικότητά της οργάνωσης, θεωρείται ο «εγκέφαλος» της αιματηρής εισβολής στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Xθες, Τρίτη, υψηλόβαθμο στέλεχος των IDF τόνισε ότι η περιοχή Χαν Γιουνίς είναι το σπίτι των ηγετών της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, Γιάχια Σινουάρ και Μοχάμεντ Σινουάρ. «Η μάχη για την Χαν Γιουνίς αποτελεί κεντρική προτεραιότητα», δήλωσε ο Γιαρόν Φινκλμαν.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Τζόναθαν Κόνρικους, παραδέχθηκε ότι οι ηγέτες της Χαμάς μπορεί να έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας μέσω υπόγειων τούνελ για να κρυφτούν στην Αίγυπτο.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη κάλεσαν σήμερα να υπάρξουν περισσότερες ανθρωπιστικές παύσεις στις μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

“Χρειάζεται πιο επείγουσα δράση για να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα και να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων. Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε περαιτέρω ανθρωπιστικές παύσεις ώστε να καταστεί αυτό δυνατό”, δήλωσαν οι ηγέτες της G7 σε κοινή δήλωση μετά την ψηφιακή τους σύνοδο κορυφής.

Οι ηγέτες κάλεσαν επίσης το Ιράν να απόσχει από την παροχή υποστήριξης στη Χαμάς καθώς και στους μαχητές της Χεζμπολάχ και στους αντάρτες Χούθι στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Guardian, Times of Israel

 

Πλημμυρίζουν τα τούνελ της Χαμάς με νερό από τη θάλασσα της Γάζας οι Ισραηλινοί: Βρήκαν μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες όπλων των τρομοκρατών [photos, videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: