Πλημμυρίζουν τα τούνελ της Χαμάς με νερό από τη θάλασσα της Γάζας οι Ισραηλινοί: Βρήκαν μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες όπλων των τρομοκρατών [photos, videos]

FILE PHOTO: Τρομοκράτης της Χαμάς βιντεοσκοπείται μέσα σε ένα από τα περιβόητα τούνελ στη Γάζα. Screenshot via YouTube@FRANCE 24/




Το σχέδιο του Ισραήλ να πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς κάτω από την Γάζα φαίνεται πως μπήκε ήδη σε εφαρμογή.

Αυτό δείχνουν εικόνες και βίντεο που δημοσιεύονται στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, με τις  Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις να αντλούν νερό από τη θάλασσα της Γάζας και να το παροχετεύουν  στα τούνελ της Χαμάς.

Δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal ήθελε τον ισραηλινό στρατό να έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αγωγών, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από τον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο στρατός του Ισραήλ φέρεται να έχει εγκαταστήσει στη Λωρίδα της Γάζας σύστημα αγωγών που θα χρησιμοποιήσει για να πλημμυρίσουν υπόγειες σήραγγες τις οποίες χρησιμοποιεί ο ένοπλος βραχίονας της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης  Χαμάς, ώστε να τις αχρηστεύσει και να αναγκάσει τους ενόπλους των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ να τις εγκαταλείψουν.

Γύρω στα μέσα Νοεμβρίου, ανέφερε η εφημερίδα, ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αγωγών, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από τον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι. Οι αγωγοί αυτοί θεωρητικά τού δίνουν τη δυνατότητα να διοχετεύει χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα και να πλημμυρίσει το περίπλοκο δίκτυο υπόγειων σηράγγων εντός εβδομάδων.

Μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες οπλισμού της Χαμάς στη Γάζα

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε κοντά σε «κτίρια κατοικιών», «μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες όπλων στη Λωρίδα της Γάζας», μέσα στις οποίες βρίσκονταν κυρίως πύραυλοι, εκτοξευτές ρουκετών και drones.

  • «Μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες όπλων στη Λωρίδα της Γάζας ανακαλύφθηκε κοντά σε μια κλινική και σε ένα σχολείο στο βόρειο τμήμα» του παλαιστινιακού εδάφους, από μια στρατιωτική μονάδα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Στην αποθήκη βρίσκονταν «εκατοντάδες εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών RPG και πυρομαχικά αυτών, δεκάδες αντιαρματικοί πύραυλοι, δεκάδες εκρηκτικοί μηχανισμοί, πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που προορίζονταν να φτάσουν στο κεντρικό Ισραήλ, δεκάδες χειροβομβίδες και drones», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Οι στρατιώτες κατέσχεσαν τα όπλα. Ορισμένα καταστράφηκαν στο σημείο, άλλα στάλθηκαν για έρευνα», τόνισε ο στρατός, σημειώνοντας ότι η αποθήκη βρισκόταν «στην καρδιά του άμαχου πληθυσμού».

«Αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη της κυνικής χρήσης των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από την Χαμάς ως ανθρώπινες ασπίδες», υποστήριξε ο στρατός.

 

Με πληροφορίες από AFP-dpa μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τελ Αβίβ, Israel

 

Θα το πληρώσει ακριβά το Ισραήλ, λέει ο Ερντογάν σε ακραίο νταηλίκι: Αν πράκτορές του κυνηγήσουν μέλη της Χαμάς στην Τουρκία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: