«Στην αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους αναμένεται να προχωρήσει σήμερα και η Νορβηγία» μεταδίδουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

FILE PHOTO: epa11015375 Norway’s Prime Minister Jonas Gahr Store. EPA, RICHARD A. BROOKS, POOL




Η κυβέρνηση της Νορβηγίας πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα ότι αναγνωρίζει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, ανέφεραν ο κρατικός σταθμός NRK και η εφημερίδα Aftenposten, επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές.

Νωρίτερα, πηγή που έχει γνώση του θέματος είχε δηλώσει στο Reuters ότι και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας πρόκειται να αναγνωρίσει εντός της ημέρας το κράτος της Παλαιστίνης, διευκρινίζοντας ότι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 08:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας).

Την ίδια ώρα αναμένεται να πάρει τον λόγο στο κοινοβούλιο της Ισπανίας ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Ο Σάντσεθ είχε επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη την αναγνώριση από τη Μαδρίτη ενός παλαιστινικού κράτους.

Με πληροφορίες από Reuters- AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όσλο, Νορβηγία

Αρνητική εξέλιξη για το Ισραήλ, αναμένεται μεγάλη κρίση: Η Ιρλανδία θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, λέει πηγή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: