Αρνητική εξέλιξη για το Ισραήλ, αναμένεται μεγάλη κρίση: Η Ιρλανδία θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, λέει πηγή

epa11315888 Irish Taoiseach Simon Harris T.D. speaks to the media following a meeting at Stormont, Belfast in Northern Ireland, Britain. EPA, MARK MARLOW




Η ιρλανδική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα εντός της ημέρας την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή του ενήμερη για τις προθέσεις της.

Η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Σλοβενία και η Μάλτα, κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ανήγγειλαν το τελευταίο διάστημα πως ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, επιχειρηματολογώντας ότι η λύση των δυο κρατών είναι εκ των ων ουκ άνευ για να υπάρξει διαρκής ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανέφερε χθες πως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσουν το πρωί στα ΜΜΕ, χωρίς να διευκρινίσει για ποιο θέμα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, σχολιάζοντας την εισήγηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος από τη μία πλευρά των ηγετών της παλαιστινιακής οργάνωσης και από την άλλη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού ‘Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Οι κατηγορίες του εισαγγελέα είναι σοβαρές και πρέπει να τεκμηριωθούν», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο θεωρεί ότι «το δημοκρατικό σύστημα και το κράτος δικαίου του Ισραήλ, με την ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θα ληφθεί υπ’όψιν από τους δικαστές προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα εκδώσουν τα εντάλματα».

Ο πρέσβης του Ισραήλ στο Βερολίνο Ρον Πρόζορ εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εισήγηση του εισαγγελέα του ΔΠΔ και σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» τόνισε ότι τώρα θα δοκιμαστεί «χωρίς ναι μεν, αλλά» η συνταγματική διακήρυξη, ότι η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί για τη Γερμανία «κρατική επιταγή» και εθνικό συμφέρον.

«Η δήλωση, ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα χάνει την αξιοπιστία της, αν μας δένουν τα χέρια όταν το ασκήσουμε. Ο εισαγγελέας εξισώνει μια δημοκρατική κυβέρνηση με τη Χαμάς, δαιμονοποιώντας και απονομιμοποιώντας το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Ο εισαγγελέας έχει απωλέσει τελείως την ηθική του πυξίδα. Η Γερμανία έχει την ευθύνη να ευθυγραμμίσει εκ νέου αυτήν την πυξίδα. Αυτή η επαίσχυντη πολιτική εκστρατεία θα μπορούσε να γίνει το καρφί στο φέρετρο της Δύσης και των θεσμών της. Μην επιτρέψετε να φθάσουμε έως εκεί!», αναφέρει ο Ισραηλινός διπλωμάτης στη δήλωσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Δουβλίνο, Ireland
ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Germany

Ξεκίνησε η δίκη των πολιτών του Ράιχ στη Γερμανία: Στο εδώλιο και ο Πρίγκιπας Ερρίκος 13ος του Ρόις, αρχηγός των επίδοξων πραξικοπηματιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: