Κυβερνοεπίθεση στο δημόσιο σύστημα πληρωμών της Ιταλίας: Σοβαρό ενδεχόμενο να καθυστερήσει η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων

File Photo by Pexels ThisIsEngineering: https://www.pexels.com/photo/extreme-close-up-photo-of-codes-on-screen-3861976/




Ρωσόφονοι χάκερ της ομάδας Lockbit, κρύβονται σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, πίσω από την  επίθεση κατά εταιρείας που παρέχει τηλεματική υποστήριξη στη δημόσια διοίκηση της Ιταλίας.

Η επίθεση φέρεται να ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου με τον ιο ransomware. Πριν από δυο χρόνια η ίδια ομάδα είχε «χτυπήσει» την περιφέρεια της Ρώμης και πέρυσι είχε βάλει στο στόχαστρο την Ιταλική Υπηρεσία Φοροεισπράξεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί έως τώρα περίπου το 50% της ζημιάς που προκλήθηκε αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει σημαντικά η καταβολή μέρους των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι επρόκειτο να πληρωθούν στις 27 του μηνός.

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει, τέλος, ότι με τον ιο ransomware οι «πειρατές του διαδικτύου» προσπαθούν να κλέψουν πληροφορίες και ευαίσθητα δεδομένα με σκοπό να ζητήσουν στη συνέχεια να τους καταβληθούν υψηλά χρηματικά ποσά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ούτε ιερό, ούτε όσιο: Θρασύτατοι απαγωγείς στην Ισπανία έκλεψαν τον Ιησού από φάτνη και ζητούσαν λύτρα μέσω Tiktok

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: