Κύριε Ελέησον… Πραγματικά έλεος: Ο δισεκατομμυριούχος ομογενής, αντί να μιλήσει για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, έκανε …κήρυγμα για τον Αμερικής Ελπιδοφόρο!

Ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη από την Capital Link, η ετήσια Συνάντηση Κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις. Φωτογραφία Hellenic DNA, USA – @HellenicDNA




Αλήθεια σας λέω, κουφάθηκα. Και μαζί μου και αρκετοί εκ των παρισταμένων στο κλείσιμο του συνεδρίου της Capital Link, που όπως κάθε χρόνο έχει θέμα την ελληνική οικονομία και την ανάγκη για ξένες επενδύσεις, που έχει τόσο ανάγκη η Ελλάδα μας.

Στο βήμα ήταν ο κ. Τζον Κατσιματίδης, αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος ομογενής, γεννημένος στη Νίσυρο. Και ομιλούσε για την αγάπη του για την Ελλάδα, με αφορμή και το νέο βιβλίο του.

Είπε ότι όταν φτάνει στην Ελλάδα και καθ’ οδόν από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο, ακούει στο αυτοκίνητο ελληνική μουσική και δακρύζει. Ένα συναίσθημα που νιώθουν πολλοί ομογενείς.

Η Ελλάδα μπορεί να μας πονά, αλλά η αγάπη γι’ αυτήν διακρίνεται από πάθος. Και αυτό συμβαίνει και στον πάμπλουτο ομογενή, ο οποίος εργάστηκε πολύ σκληρά και πέτυχε.

Ο κ. Κατσιματίδης, που είναι μέτοχος και σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό των ΗΠΑ, ομιλούσε στους παριστάμενους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και άλλους οικονομικούς παράγοντες, όταν από το πουθενά θυμήθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος έχει θυμώσει την Αθήνα στο πιο ανώτατο επίπεδο…

Οι παριστάμενοι ανέμεναν να ακούσουν τη γνώμη του για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις.

Μας είπε πόσο, μα πόσο …καλός είναι ο Αρχιεπίσκοπος, ότι …αγαπά την Ελλάδα και ότι πρέπει να μείνει στη θέση του. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα!

Ουδείς γνωρίζει γιατί ο κ. Κατσιματίδης επέλεξε ένα συνέδριο που προωθούσε τις επενδύσεις στην Ελλάδα, για να στηρίξει τον Ελπιδοφόρο, ο οποίος έχει διαλύσει (σχεδόν) την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Και αν δεν βρεθεί τρόπος να τον σταματήσει κάποιος, θα διαλύσει και την Ομογένεια.

Είναι ευτύχημα ότι οι πραγματικοί ακτιβιστές για τα δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν έχουν καμία σχέση μαζί του. Είναι ενωμένοι και παλεύουν για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τέλος αναφέρω ότι είναι δικαίωμα του κ. Κατσιματίδη να μην θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα. Μπορεί να προσπάθησε και λόγω της διαφθοράς να απογοητεύθηκε και να έφυγε. Θα ήταν καλό να προσπαθούσε ξανά, η Γενέτειρα έχει ανάγκη από ξένες επενδύσεις σαν τις δικές του.

Επίσης: Είναι δικαίωμα και εμάς των υπολοίπων να εκφράζουμε τη γνώμη μας όταν τοποθετείται ο οποιοσδήποτε, όχι μόνο ο κ. Κατσιματίδης, για ένα θέμα σοβαρότατο, όπως η ενότητα της Ομογένειας. Ο Ελπιδοφόρος έχει διχάσει την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Τελεία και παύλα…

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

Διαβάστε: Ένα απαίσιο λιβελογράφημα με αφορμή το κείμενο για τους πλούσιους ομογενείς: Ας το επαναλάβουμε… Ο Χένρι Κίσινγκερ είναι ο σφαγέας του Ελληνισμού, όχι μόνο της Κύπρου…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τους πλούσιους ομογενείς: Ο ένας ομιλεί για τον φίλο του τον Χένρι (Κίσιγκερ), ο άλλος δίνει βήμα στον ισλαμιστή πρέσβη της Τουρκίας, και ο Ελπιδοφόρος στον κόσμο του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: