Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τους πλούσιους ομογενείς: Ο ένας ομιλεί για τον φίλο του τον Χένρι (Κίσιγκερ), ο άλλος δίνει βήμα στον ισλαμιστή πρέσβη της Τουρκίας, και ο Ελπιδοφόρος στον κόσμο του

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Hellenic Initiative. Φωτογραφία Πέτρος Κασφίκης




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του περίφημου Hellenic Initiative (Ελληνική Πρωτοβουλία), το οποίο αλλιώς ξεκίνησε, και αλλού έφτασε.

Υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την ελληνική οικονομία τις μαύρες μέρες των Μνημονίων που επέβαλε στην Ελλάδα η διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν τότε που ο εξοχότατος Γεώργιος Παπανδρέου (ΓΑΠ) έστειλε την ελληνική οικονομία στα τάρταρα και την Ελλάδα μαζί.

Η υπόθεση του Hellenic Initiative χρειάζεται ειδικό άρθρο, διότι σήμερα είναι άλλο το θέμα μας. Στη χθεσινή εκδήλωση η οργάνωση τίμησε τον Ted Leonsis, μία μεγαλύτερη προσωπικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ελληνικής καταγωγής, με μεγάλες επιτυχίες σε διάφορα σπορ και σε διάφορα ΜΜΕ. Καλά να είναι άνθρωπος και χαίρεται τα εκατομμύρια του, για τα οποία εργάστηκε σκληρά.

Στη χθεσινή εκδήλωση, ενώπιον εκατοντάδων Ελληνοαμερικανών (ντυμένοι και ντυμένες με tuxedo και μεγαλοπρεπείς τουαλέτες), ο κ. Leonsis επέλεξε να μιλήσει για τον φίλο του τον Χένρι Κίσινγκερ.

Τον «άνθρωπο» που κατέστρεψε την Κύπρο, και ο οποίος παρά λίγο να καταστρέψει και την Ελλάδα. Τον «άνθρωπο» που ευθύνεται για τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο Κρίστοφερ Χίτσενς και άλλοι διαπρεπείς δημοσιογράφοι και ερευνητές μίλησαν για τα εγκλήματα του, για τα οποία δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Κρίμα. Έπρεπε να σαπίσει στη φυλακή, διότι τις δολοφονίες στην Καμπότζη, στο ανατολικό Τιμόρ και στη Χιλή, πρέπει να τις …απόλαυσε ο άθλιος.

Σίγουρα θα χαιρόταν και με τον θάνατο του Μακάριου, αλλά ο τότε Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, του ξέφυγε και έτσι του στέρησε τη μεγάλη χαρά.

Ο κ. Leonsis, που αν δεν κάνω λάθος είναι και άνθρωπος της Εκκλησίας, απέδειξε ότι δεν γνωρίζει καθόλου την Ιστορία της ίδιας της Αμερικής. Αν διάβαζε τα κείμενα σημαντικών μέσων ενημέρωσης της χώρας του, θα γνώριζε ότι ο φίλος του ο Κίσινγκερ ήταν εγκληματίας. Ότι έδωσε εντολή για τις δολοφονίες αθώων. Ότι με εντολή του εκτελέστηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Χιλής.

Πάμε παρακάτω. Τον περασμένο Ιούλιο, λίγες ημέρες πριν την 49η μαύρη “επέτειο” της τουρκικής εισβολής, ο δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης, με γονείς από τη Νίσυρο, κάλεσε στα γραφεία του τον ισλαμιστή πρέσβη της Τουρκίας, Murat Mercan. Στη συνέχεια του έδωσε την ευκαιρία να διασπείρει την τουρκική προπαγάνδα μέσα από τον ραδιοφωνικό του σταθμό.

Απαράδεκτη πράξη και μέγα λάθος, χωρίς καμία αμφιβολία. Και να μας συμπαθεί ο κατά τα άλλα αγαπητός κ. Κατσιματίδης, αλλά δεν κάλεσε ποτέ στην εκπομπή του τους πρεσβευτές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Και ο εν λόγω δισεκατομμυριούχος είναι άνθρωπος της Εκκλησίας. Και όταν λέμε εκκλησία, εννοούμε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, της οποίας ηγείται ο Ελπιδοφόρος, ο κληρικός που ευλόγησε τα (διπλωματικά και άλλα) όπλα του Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, στη Νέα Υόρκη.

Στα εγκαίνια χαιρέτισε θερμότατα και τον παράνομο κατοχικό ηγέτη του ψευδοκράτους των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ και φωτογραφήθηκε μαζί του!!!

Τις προάλλες κάλεσε στο γραφείο του μερικούς ομογενείς δημοσιογράφους, που τα βλέπουν όλα καλά με τον εν λόγω Αρχιεπίσκοπο, για να εορτάσει τα γενεθλια του. Μάλιστα φωτογραφήθηκαν μπροστά στη λευκη τούρτα με τα …κεράκια που έσβησε ο Ελπιδοφόρος!

Ισχυρίστηκε ο αθεόφοβος ότι η παραπάνω αθλιότητά του, να ευλογήσει τα τουρκικά όπλα, ξεχάστηκε. Πλανάται πλάνην οικτράν. Πιθανότατα δεν του τα λέει καλά ο Κύπριος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, ούτε οι άλλοι Κυπραίοι φίλοι του. Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται Αρχιεπίσκοπε.

Τα τελευταία μερικά χρόνια της «ποιμαντορίας» του Ελπιδοφόρου, η Εκκλησία της Αμερικής κατέστη αδύναμη να διαχειριστεί οτιδήποτε. Με τα εθνικά θέματα δεν ασχολείται… Μάλλον ασχολείται με τρόπο που ΔΕΝ εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στην ίδια συνάντηση με τους ομογενείς δημοσιογράφους, τα έβαλε με την ικανότατη υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τα έργα και τις ημέρες του Ελπιδόφορου.

Ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δήθεν δεν ανησυχεί και οτι έχει φίλους υπουργούς και κολλητούς στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα τέτοια ασυνάρτητα.

Δν υπάρχει περίπτωση να έκανε και να είπε οτιδήποτε η κ. Παπαδοπούλου χωρίς τη γνώση και την έγκριση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Κομμένα τα ψέματα…

Αλλά δεν έχει ούτε κουκούτσι μυαλό. Αν ο κ. Βαρθολομαίος δεν ήθελε να μαθευτεί η κουβέντα του με την κ. Παπαδοπούλου, δεν θα το έλεγε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Σωστά; Και σίγουρα ο Πατριάρχης γνώριζε ότι μερικοί Μητροπολίτες θα έτρεχαν να το …«σφυρίξου» αμέσως στον Θεόδωρο Καλμούκο του Εθνικού Κήρυκα. Όπως και έγινε.

Γιατί ενημέρωσε ο κ. Βαρθολομαίος τα μέλη της Ιεράς Συνόδου; Μα για να το διαδώσουν…

Επίσης, αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ήθελε να κυκλοφορήσει η επιστολή του προέδρου της ΑΧΕΠΑ, θα την είχε κρύψει. Αντίθετα την άφησε να γίνει φέιγ βολάν. Αλλά φταίνε και οι συνεργάτες του Ελπιδοφόρου.

Νόμιζαν ότι θα του έκανε καλό η δημοσιοποίηση της επιστολής, η οποία σημειωτέο ήταν απόρρητη, οπότε και τη διέρρευσαν ρεζιλεύοντας τον πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ, ο οποίος ασκεί αθλιότατη κριτική στους αντιπάλους του Ελπιδοφόρου και λέει του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι όταν συναντηθούν τον Ιανουάριο, θα τους …«μαντατέψει» όλους.

Ο Σάββας (Τσίβικος) μπλέχθηκε με τα πίτουρα και τον έφαγαν οι κότες. Δεν ξέρει προφανώς τι σημαίνει …Βυζάντιο. Δεν φτάνει που τον ανάγκασαν να γράψει την …απόρρητη επιστολή, τον σούταραν και από πάνω, διαρρέοντας το γράμμα του, το οποίο δεν γνωρίζουμε… Εκφράζει την ΑΧΕΠΑ; Εκφράζει μονο τον ίδιο, όπως λέγεται δεξιά, αριστερά και στα πέριξ;

Το συμπέρασμα είναι ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με τον Ελπιδοφόρο στο τιμόνι, σίγουρα δεν προωθεί τα συμφέροντα ούτε της Ομογένειας, ούτε της Ελλάδας ούτε φυσικά της Κύπρου, την οποία στην πραγματικότητα «μισεί», επειδή θεωρεί κακώς και ψευδέστατα ότι ευθύνεται για την τραγωδία του Ελληνισμού της Πόλης.

Οι Τούρκοι τους δολοφόνησαν τους Έλληνες, όχι οι Ελληνοκύπριοι, Αρχιεπίσκοπε… Αλλά, δεν τολμά βέβαια να πει κακή κουβέντα για τη χώρα του Αττίλα… Κάτι ψέλλισε στην αρχή, όταν πρωτοήρθε στην Αμερική, αφού προηγουμένως τον κράξανε οι πάντες.

Για να γίνει ένας παπάς Εθνάρχης χρειάζεται τόλμη, που δεν έχει ο Ελπιδοφόρος, και πίστη στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

“Ο Χένρι Κίσινγκερ, ο εγκληματίας πολέμου, ο αγαπημένος της κυρίαρχης τάξης της Αμερικής, επιτέλους πέθανε”: Ο εμβληματικός τίτλος του περίφημου περιοδικού Rolling Stone για τον Κίσιγκερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: