Ένα απαίσιο λιβελογράφημα με αφορμή το κείμενο για τους πλούσιους ομογενείς: Ας το επαναλάβουμε… Ο Χένρι Κίσινγκερ είναι ο σφαγέας του Ελληνισμού, όχι μόνο της Κύπρου…

Περίπου 900 άτομα παρακολούθησαν το 11ο Ετήσιο Γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στη Νέα Υόρκη, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 2,6 εκατομμύρια δολάρια στις 2 Δεκεμβρίου. Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη via Εθνικός Κήρυκας




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Ενόχλησε πολύ το κείμενο μου (ΕΔΩ) με τίτλο «Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τους πλούσιους ομογενείς: Ο ένας ομιλεί για τον φίλο του τον Χένρι (Κίσιγκερ), ο άλλος δίνει βήμα στον ισλαμιστή πρέσβη της Τουρκίας, και ο Ελπιδοφόρος στον κόσμο του».

Και ενόχλησε ελάχιστους και λάθος ανθρώπους διότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων το διάβασαν ήταν ανέλπιστα υποστηρικτική και στο κείμενο και σε εμένα, το συγγραφέα του.

Αντέδρασα στην ομιλία του κ. Ted Leonsis, ο οποίος αναφέρθηκε στο θάνατο του φίλου του, Χένρι Κίσιγκερ, του σφαγέα της Κύπρου, χωρίς να αναφέρει και τα πολλά εγκλήματα του. Οι αποφάσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, προκάλεσαν χιλιάδες θανάτους. Ο κ. Leonsis, μία μεγάλη προσωπικότητα της Ομογένειας και πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, έσφαλλε. Τελεία και παύλα.

«Είμαστε κάτι παραπάνω από ‘Greeks’, είμαστε ‘Hellenes’. Θέλουμε να δίνουμε περισσότερα από αυτά που παίρνουμε», είχε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης πρίν από την ομιλία του ο κ. Leonsis. Όπως έγραψε ο Εθνικός Κήρυκας εστίασε στην αντίληψη για την οικουμενικότητα του ελληνισμού, αλλά και το καθήκον της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Και μπράβο του…

«Δεν μου αρέσει να με τιμούν. Είμαι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για πολλά χρόνια και νομίζω ότι το έργο που επιτελούν είναι το λεγόμενο ‘έργο του Θεού’. Ο Γιώργος Στάμας δουλεύει τόσο σκληρά που έχει χάσει τη φωνή του. Είναι ένα πρόγραμμα για το οποίο είμαστε περήφανοι. Οι οικογένειές μας έφυγαν από αλλού για να έρθουν εδώ», είπε ακόμα ο κ. Λεόνσις.

  • Αναφέρθηκα και στην πρόσκληση του άλλου Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου, του Τζον Κατσιματίδη προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, να μεταφέρει την τουρκική προπαγάνδα μέσω του ραδιοφωνικού του σταθμού.

Πολλοί αναγνώστες μίλησαν για την τόλμη μας να τα βάλουμε με τους πλούσιους της Ομογένειας. Δεν είναι θέμα τόλμης, αλλά πρόκειται απλά για παράθεση γεγονότων. Δυστυχώς, οι πλείστοι στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα σχολιάζουν πολύ αρνητικά αυτά τα γεγονότα αλλά μεταξύ τους. Δεν τολμούν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους.

Από τους παριστάμενους δημοσιογράφους της Ομογένειας μόνο ο συνάδελφος Πέτρος Κασφίκης είχε την τόλμη να αναφερθεί στο μη παραδεκτό σχόλιο του κ. Leonsis για τον σφαγέα της Κύπρου. Οι υπόλοιποι το παίζουν πριμαντόνες στις δεξιώσεις, αντί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Γράφτηκε ένα αισχρό λιβελογράφημα από δημοσιογραφικό χέρι της Νέας Υόρκης και με τη συνδρομή “αρχιεπισκοπικών” κολαούζων εναντίον μου. Το λιβελογράφημα εστάλη σε μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα μέσω ψεύτικου email.

Επίσης έγιναν τηλεφωνήματα σε πλούσιους ομογενείς για να με …καταδικάσουν.

Δημοσιεύω παρακάτω το λιβελογράφημα που περιέχει σωρεία ψεμάτων για μένα. Επίσης αναφέρεται σε αυτό ότι με κατήγγειλαν στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και στον Πρόεδρο της Κύπρου. Ε, και; Φοβήθηκα τώρα!!! Με κατήγγειλαν επίσης σε …καναλάρχη στην Ελλάδα. Ε, και… Τρομοκρατήθηκα τώρα!!!

Ακολουθεί το αισχρό λιβελογράφημα:

Έντονη ήταν η αντίδραση πολλών κορυφαίων ομογενών στην εκδήλωση του Hellenic Initiative στα σχόλια που έκανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου εναντίον τους μέσα από το μπλογκ του.

Οι δημοσιογράφοι στην Ουάσιγκτον έχουν αρχίσει να παίρνουν αποστάσεις από τον άλλοτε δυναμικό δημοσιογράφο, ο οποίος δεν «κρατά καλό λόγο για κανέναν» σε Ελλάδα και Κύπρο όπως λένε.

Κάποτε μεσουρανούσε στο MEGA, μετά τον απομάκρυναν  από OPEN και Έθνος, ενώ σε ΣΚΑΙ και MEGΑ αρνήθηκαν να τον προσλάβουν, όπως λέγεται, γι’ αυτή ακριβώς την «χολή» που στάζει. Στην Αθήνα και, ιδιαίτερα στην Κύπρο δασκαλεύει, με ύφος καρδιναλίου, Υπουργούς και θέλει να τους «βάλει σε τάξη» όπως ο ίδιος θέλει.

Μόλις προχθές, στο blog του επιτέθηκε στους ομογενείς του Hellenic Initiative, την ομάδα των κορυφαίων προσώπων που στηρίζουν σταθερά την Ελλάδα και την Κύπρο, κατηγορώντας τους, κορυφαίους Έλληνες, ως φιλότουρκους.

Αντίθετα με άλλους εκπροσώπους ΜΜΕ, ο Μιχάλης Ιγνάτιου δεν ήταν στη δεξίωση του Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη.

«Επιτέλους ας σταματήσει να πουλά ο κ. Ιγνατίου τον μύθο των περασμένων μεγαλείων, μία εικοσαετία πριν όταν τρομοκρατούσε Έλληνες και Κύπριους ανταποκριτές στην Αμερική» έλεγε ομογενής που ήταν παρών στην εκδήλωση.

 «Οι βαριές κουβέντες εναντίον του Κ. Μητσοτάκη εν’ όψει της επίσκεψης Ερντογάν, οδηγούν όσους γνωστούς του έχουν απομείνει στο ΥΠΕΞ να μην του σηκώνουν τα τηλέφωνα» είπε.

Η δε προχθεσινή του επίθεση μεταφέρθηκε αρμοδίως στην Αθήνα σε ιδιοκτήτη μεγάλου καναλιού.

“Δεν ξόδεψα την ζωή μου να στηρίζω με εκατομμύρια δολάρια την πατρίδα για να με βρίζει ένας τέτοιος χαρακτήρας” είπε γνωστός ομογενής, στον επιχειρηματικό παράγοντα, με τον οποίο συνδέονται με στενή φιλία.

Η δυσφορία των ομογενών κατά του Μ. Ιγνατίου έχει μεταφερθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου και στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου.

  • Σημειώνω ότι δεν απομακρύνθηκα από το OPEN και το Έθνος αλλά παραιτήθηκα χωρίς να πάρω καμία αποζημίωση. Δέχθηκα προτάσεις από άλλα κανάλια, αλλά για 18 μήνες προτίμησα να απέχω από το τηλεοπτικό σκηνικό.
  • Επέλεξα να πάω σε ένα νέο κανάλι με προοπτικές, το Action24, όπου δεν γίνεται καμία λογοκρισία σε εμένα. Ούτε στο OPEN γινόταν. Αποχώρησα για άλλους λόγους, που δεν είναι της παρούσης…

Δεν κατηγόρησα τους ομογενείς ως «φιλότουρκους». Τόνισα τις πράξεις τους, που είναι κατακριτέες από το σύνολο της Ομογένειας.

Καταγράφω ότι δεν είδα κανένα ομογενή να ξοδεύει τα εκατομμύρια του για την Πατρίδα. Οι συγκεκριμένοι δεν επένδυσαν ποτέ στην Ελλάδα και φυσικά είναι δικαίωμα τους. Είναι και το θέμα της διαφθοράς που τους εμποδίζει ίσως.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω και κάτι άλλο: ότι οι πλούσιοι ομογενείς, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν βοηθούν τις υγιείς δυνάμεις της Ομογένειας που παλεύουν για την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ουάσιγκτον.

Τέλος, για τους συγγραφείς του λιβελογραφήματος έχω ένα μήνυμα: Θα τα πούμε στο δικαστήριο… Ξέρω ποιοι είστε. Του ενός εξ αυτών μου προσφέρθηκε η θέση του και απάντησα αυτό που λέω πάντα: ότι δεν παίρνω δουλειές συναδέλφων…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν πάω σε δεξιώσεις, πέραν αυτών που αφορούν τη δουλειά μου στην Ουάσιγκτον. Συμμετέχω, με τους άλλους ανταποκριτές, τη Λένα Αργύρη και τον Πέτρο Κασφίκη, στις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε εκδηλώσεις της ελληνικής πρεσβείας, πάω στο Κογκρέσο και παρακολουθώ ομιλίες σε ιντιστούτα που αφορούν τη δημοσιογραφική μου εργασία. Οι δεξιώσεις του Hellenic Initiative, αν δεν είναι παρόντες οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν έχουν κανένα δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για μένα. Η ιστοσελίδα μας δίνει πάντα χώρο ΔΩΡΕΑΝ στη συγκεκριμένη οργάνωση όπως και σε άλλους συλλόγους της Ομογένειας. Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ. Η οργάνωση μας ευχαρίστησε γι’ αυτά τα θετικά ρεπορτάζ. Η κριτική είναι ένα άλλο θέμα. Είναι δίκαίωμα μας και θα συνεχίσουμε να το ασκούμε με προσοχή και σεβασμό σε όλους.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τους πλούσιους ομογενείς: Ο ένας ομιλεί για τον φίλο του τον Χένρι (Κίσιγκερ), ο άλλος δίνει βήμα στον ισλαμιστή πρέσβη της Τουρκίας, και ο Ελπιδοφόρος στον κόσμο του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: