Καμιά σχέση με τη Γάζα, λέει η Zara και αλλάζει την διαφημιστική της καμπάνια μετά το μποϋκοτάζ από Άραβες και φιλοπαλαιστίνιους καταναλωτές [photos, videos]

Eικόνα από την διαφημιστική εκστρατεία της εταιρείας Zara, όπως εμφανίστηκε μετά την απόσυρση επίμαχων σκηνών που εξόργισαν φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές. photo via Instagram@Zara




Η εταιρεία Zara εκφράζει την λύπη της για την παρανόηση που δημιούργησε η διαφημιστική εκστρατεία με τις ακρωτηριασμένες κούκλες και τα αγάλματα τυλιγμένα στα λευκά που προκάλεσαν κάλεσμα για μποϊκοτάζ από ορισμένους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές.

H εταιρία διευκρίνησε επίσης ότι οι φωτογραφίες για την καμπάνια είχαν τραβηχτεί από τον Σεπτέμβριο, πολύ πριν στην τρομοκρατική επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου.

«Δυστυχώς, ορισμένοι πελάτες αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τις εικόνες αυτές, που τώρα απομακρύνθηκαν, και είδαν σε αυτές κάτι που δεν έχει σχέση με τις προθέσεις της δημιουργίας τους», αναφέρεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Zara στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZARA Official (@zara)

Χιλιάδες σχόλια αναρτήθηκαν στον λογαριασμό αυτόν σχετικά με τις φωτογραφίες της διαφημιστικής εκστρατείας, πολλά συνοδεύονταν από παλαιστινιακές σημαίες, ενώ το #BoycottZara έγινε viral στο Twitter (Χ).

Οι διαμαρτυρόμενοι είδαν στις φωτογραφίες της καμπάνιας εικόνες που παρέπεμπαν στην Γάζα.

 

Οι αναρτήσεις της εταιρείας στο Instagram που παρουσίαζαν την εκστρατεία αφαιρέθηκαν.

«Η Zara λυπάται για την παρανόηση, εκφράζουμε και πάλι τον βαθύ σεβασμό μας προς όλους», αναφέρεται στο μήνυμα της εταιρείας που διευκρινίζει ότι η καμπάνια άντλησε έμπνευση από την ανδρική ραπτική των περασμένων αιώνων. Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα ατελιέ με σκάλες, υλικά συσκευασίας, κιβώτια και γερανούς και εργάτες με στολές εργασίας.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Tο αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας και ο εκκεντρικός σοκολατοποιός Γουίλι Γουόνκα: Ανοιχτός για ένα νέο σίκουελ ο Τίμοθι Σαλαμέ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: