Η «πρόσκληση Χριστουλίδη στην Αγκυρα» και η υποψηφιότητα Τορναρίτη, στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι πληροφορίες για πρόσκληση που έλαβε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, από τον Ταγίπ Ερντογάν, να επισκεφθεί την Τουρκία,

οι νομοθεσίες που επιτρέπουν την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, οι συζητήσεις για υποψηφιότητα Τορναρίτη για τη Δημαρχία Λευκωσίας, προβάλλονται

η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αναφέρεται σε παράνομη λειτουργία ιχθυοτροφείου και η προσθήκη τεσσάρων εταιρειών με έδρα την Κύπρο στον κατάλογο των αμερικανικών κυρώσεων είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα στις σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «”Γιατί το έκρυψε;”» και γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσκάλεσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στην Τουρκία – όχι υπό την ιδιότητα του Προέδρου – αλλά ο Πρόεδρος ενημέρωσε μόνο τους στενούς του συνεργάτες αντί των κομμάτων.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη μη επίτευξη συμφωνίας για τους 1.300 χαμηλόμισθους του Δημοσίου, σημειώνοντας πως υπήρξε κυβερνητική απαίτηση για εξεύρεση συμφωνίας για 7.500 χαμηλόμισθους. Αλλού γράφει ότι 4 εταιρείες που προστέθηκαν στον αμερικανικό κατάλογο κυρώσεων εδρεύουν στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Ο «Πολίτης», στο κύριό του θέμα με τίτλο «Έτσι γίνονται οι νόμιμες παρακολουθήσεις πολιτών», γράφει ότι τρεις νομοθεσίες που ψηφίστηκαν την τελευταία δεκαπενταετία επιτρέπουν στην ΚΥΠ και στην Αστυνομία να παρακολουθούν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις κατόπιν άρσης του απορρήτου.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για εκτροπή νερού από τον Κούρη και μεταφορά του σε μη αδειούχες εγκαταστάσεις στην Τριμίκλινη. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις στην εφημερίδα του 69χρονου ασθενούς, τον οποίο κλείδωσε νοσηλευτής σε αποθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για ώρες.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Κερδίζουν έδαφος με Τορναρίτη» και γράφει ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Τορναρίτη για τη Δημαρχία Λευκωσίας δημιουργεί γέφυρα συνεργασίας μεταξύ ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατατίθεται νομοσχέδιο που προβλέπει περιοδικό έλεγχο κτηρίων και όχι μόνο. Αλλού γράφει ότι στο μικροσκόπιο έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας βρίσκεται πρώην Υπουργός, Υπουργεία και Υφυπουργείο σχετικά με ιχθυοτροφείο στην Τριμίκλινη.

Υπό τον τίτλο «Ανεξέλεγκτες επεμβάσεις σε κρατική γη και στον ποταμό Κούρη», η «Χαραυγή» αναφέρεται στο κύριό της θέμα σε έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που έχει εντοπίσει παράνομη ιχθυοκαλλιέργεια και λειτουργία επιχείρησης. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ καταψηφίζει τον κυβερνητικό προϋπολογισμό, ο οποίος “επιδερμικά αγγίζει τα μεγάλα προβλήματα”, όπως αναφέρει.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι σιτοπαραγωγοί και οι πατατοκαλλιεργητές αναμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις των ζημιών του 2022, ενώ οι κτηνοτρόφοι αναμένουν ακόμη τη στήριξη των 10 σεντ/λίτρο γάλακτος.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Ιχθυοτροφείο αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια», γράφει ότι η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας έδειξε ότι οι αρχές ενέκριναν τη λειτουργία “παράνομων” εγκαταστάσεων ιχθυοτροφείου.

Αλλού γράφει ότι σχεδόν 200 κράτη που συμμετείχαν στη Σύνοδο COP28 κατέληξαν σε συμφωνία απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακόμα 4 εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο επλήγησαν από τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβάλλονται λόγω του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Παύλος Χατζηλοΐζου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κατακεραυνώνει τον νεοσουλτάνο Ερντογάν: Είναι «μάστερ» της εξαπάτησης και κάθε του κίνηση είναι υπολογισμένη με ακρίβεια!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: