Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Πράγα: Δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης

Police officers pictured at the scene of a shooting at Charles University in central Prague, 21 December 2023. According to the Police President, Martin Vondrasek, there are more than 15 people dead and 24 injured, but that these may not be final numbers. According to Czech police the perpetrator of was a 24 year-old Charles University student. EPA/MARTIN DIVISEK




Δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των θυμάτων, αναφέρει η πρεσβεία της Ελλάδος στην Πράγα και παράλληλα ενημερώνει τους Έλληνες που βρίσκονται στην Πράγα να αποφεύγουν την μετάβαση τους στην Πλατεία Jan Palach στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Σε ανάρτηση της πρεσβείας στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται:

«ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Σε συνέχεια της τραγικής επίθεσης στην Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου του Καρόλου, που έλαβε χώρα σήμερα 21.12.2023 στις 15:00 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 24 (μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία της τσεχικής αστυνομίας) παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στην Πράγα όπως αποφεύγουν την μετάβαση τους στην Πλατεία Jan Palach στο κέντρο της πόλης, όπου ευρίσκεται το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Το συμβάν έχει τελειώσει αλλά η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τόσο το κτίριο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία για την αναγνώριση των θυμάτων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο εξής τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Πρεσβείας Πράγας: +420 775 033 669.

Μέχρι στιγμής, από την πληροφόρηση που έχει η Πρεσβεία, δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των θυμάτων.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Ιερά Σύνοδος τοποθετείται γύρω από ένα θέμα “κοσμικό”, της αποκλειστικής αρμοδιότητας της Πολιτείας σχολιάζει η Ελενα Ακρίτα την εγκύκλιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: