Η πιο κραυγαλέα ληστεία στην Αθήνα 200 χρόνια μετά τα μάρμαρα που πήρε ο Έλγιν! – Επικό λογοπαίγνιο της βρετανικής Sun για τη νίκη της Μπράιτον επί της ΑΕΚ

FILE PHOTO: Ο παίκτης της ΑΕΚ Ορμπελίν Πινέδα (Α) και ο παίκτης της Μπράιτον Tarick Lamptey (Δ) διεκδικούν την μπάλα κατά την διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ – Μπράιτον για την 5η αγωνιστική του Europa League, στην OPAP Arena, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Στο σύνολό του ο βρετανικός Τύπος αναγνώρισε την ανωτερότητα και την κυριαρχία της ΑΕΚ, κόντρα στην Μπράιτον, στο ματς της “Αγιάς Σοφιάς”, το βράδυ της Πέμπτης.

Δημοσιεύματα θεωρούν τυχερή την ομάδα του Ντε Τσέρμπι, που κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ, από όλα τα σχόλια, για το χθεσινό παιχνίδι, ξεχωρίζει αυτό του απεσταλμένου, στην Αθήνα, της βρετανικής εφημερίδας The Sun.

Συγκεκριμένα, ο Τζακ Ρόσερ, εμπνευσμένος από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, με το ατόπημα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ έναντι του Έλληνα ομολόγου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, έγραψε το εξής:

“Η Μπράιτον πραγματοποίησε την πιο κραυγαλέα ληστεία στην Αθήνα, από τότε που ο Λόρδος Έλγιν ξεγλίστρησε με μερικές χιλιάδες τόνους μάρμαρο πριν από πάνω από 200 χρόνια.”

 

Με πληροφορίες από aek365

 

Κρίμα για μια σπουδαία ΑΕΚ: Hττα από την Μπράιτον στην Αγιά Σοφιά και τώρα «τελικός» στο Αμστερνταμ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: