Η νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ: Η πρέσβης Μαρία Μιχαήλ επέδωσε τα διαπιστευτήρια της στον Αντόνιο Γκουτέρες

Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέσβης κ. Μαρία Μιχαήλ με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες . Φωτογραφία από το Γραφείο Τύπου της Μ.Α. της Κύπρου




Η Πρέσβης Μαρία Μιχαήλ, επέδωσε χθες (7 Δεκεμβρίου 2023) το μεσημέρι στο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, κ. Αντόνιο Γκουτέρες (António Guterres), τα διαπιστευτήρια της ως νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ.

Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος μετέφερε στο Γενικό Γραμματέα τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επανέλαβε τη δέσμευση του να εργασθεί από κοινού με τον Αντόνιο Γκουτέρες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και την επανένωση της Κύπρου, στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ευχαρίστησε την Μόνιμη Αντιπρόσωπο για την παραδειγματική συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο ως σημαντικό εταίρο.

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, στην βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη: Αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: