Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωινή Ζώνη: Εξαιρετικό το συνέδριο, για την Ελλάδα, στη Νέα Υόρκη (video)… Ο λόγος στους επενδυτές, που όμως φοβούνται τη διαφθορά

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal, του Action24 και του Omega Channel στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου με τους παρουσιαστές της Πρωινής Ζώνης, Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθηνού. Φωτογραφία από το Action24.




Η συζήτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή της ιστοσελίδας μας Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, με την Άννα Λιβαθυνού και τον Γιώργο Κακούση στην Πρωινή Ζώνη του καναλιού Action24, ήταν αφιερωμένη στο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με αποχαιρετιστήριο δείπνο για τους πιθανούς επενδυτές.

Ήταν μεγάλη η συμμετοχή Αμερικανών και Ελλήνων, που ασχολούνται με την οικονομία και την ενέργεια: υπουργοί, υφυπουργοί, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, στελέχη hedge funds.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τους συνέδρους με γραπτό μήνυμα, με το οποίο τους κάλεσε να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, που προσφέρει η Ελλάδα. Το οικονομικό περιβάλλον, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι πλέον κατάλληλο και διαρκώς αναπτυσσόμενο.

Πρόσθεσε ότι “είναι η πέμπτη φορά που έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στο Φόρουμ ως Πρωθυπουργός και, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο”.

“Είναι σταθερή πεποίθησή μου -όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του φετινού συνεδρίου- ότι τώρα είναι η στιγμή να επιταχυνθούν οι επενδύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβε το ίδιο μήνυμα από την ομιλία του, το 2019.

“Αυτή είναι η στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αλλάξουμε. Και μην έχετε καμία αμφιβολία: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της σταθερότητας, της συνέπειας και των μεταρρυθμίσεων. Διότι αυτός είναι ο δρόμος που κάνει τη χώρα μας ισχυρότερη», είπε ο Πρωθυπουργός.

Πάντως, ήταν διάχυτος ο φόβος της διαφθοράς, που καλπάζει στην Ελλάδα. Για να πάνε οι Αμερικανοί επιχειρηματίες στην Ελλάδα και να επενδύσουν, πρέπει να πειστούν ότι δεν θα πέσουν θύματα των διεφθαρμένων. Έχουμε ήδη παραδείγματα επιχειρηματιών που έφυγαν τρέχοντας από την Πατρίδα μας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα ενεργειακών πόρων Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ικανοποιημένος επειδή συναντήθηκε ξανά με κυβερνητικά στελέχη από την Ελλάδα.

Μίλησε για την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που έχει η Ελλάδα στην προώθηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας, της ενεργειακής μετάβασης και της ενεργειακής ασφάλειας.

Όπως είπε, ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στις διμερείς ενεργειακές μας σχέσεις. Υποστήριξα την Αθήνα για να έχει ισχυρότερο ρόλο στα ενεργειακά. Σήμερα, η Ελλάδα και η Νοτιοανατολική Ευρώπη παραμένουν προτεραιότητες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πάιατ.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: