“Για ακόμη μια φορά, τα Χριστούγεννα βρίσκουν την Κύπρο μας ημικατεχόμενη, τους πρόσφυγες ξεριζωμένους και τις εκκλησιές μας βουβές”…

Φωτογραφία ΔΗΚΟ




Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων ο Πρόεδρος, η ηγεσία, οι αξιωματούχοι και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) σας εύχονται ολόθερμα υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία και όμορφες στιγμές, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Προστίθενται τα εξής:

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, η καρδιά μας πλημμυρίζει με ελπίδα, αγάπη και αισθήματα αλληλεγγύη και προσφοράς.

Μπροστά στις δυσκολίες που φέρνει η καθημερινότητα στη ζωή όλων μας, αντλούμε δύναμη και πίστη απο το νόημα των άγιων αυτών ημερών και στέλνουμε στις χιλιάδες συνανθρώπων μας που δίδουν το δικό τους αγώνα ζωής και επιβίωσης, το μήνυμα της ελπίδας, της στήριξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, παραμένοντας προσηλωμένοι στην προώθηση και εφαρμογή λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Για ακόμη μια φορά, τα Χριστούγεννα βρίσκουν την Κύπρο μας ημικατεχόμενη, τους πρόσφυγες ξεριζωμένους από τις πατρογονικές τους εστίες και τις εκκλησιές μας βουβές. Η Κύπρος μας παραμένει δυστυχώς σκλαβωμένη και διαιρεμένη.

Όμως, σε αυτήν τη σκοτεινή στιγμή, κρατάμε ψηλά τη φλόγα της ελπίδας, κρατάμε στην εθνική μας συνείδηση το φως που μας καθοδηγεί στον αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας.

Η ελπίδα, η πίστη και η αισιοδοξία που αγκάλιασαν όλη την ανθρωπότητα με το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού, ας αποτελέσουν την πηγή της δύναμης και της υπομονής που χρειαζόμαστε για να υπερνικήσουμε τα εμπόδια και να συνεχίσουμε τους αγώνες που δίδουμε τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο για την ελευθερία, την ασφάλεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας του λαού μας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλες και σε όλους, με την ευχή να δούμε την Κύπρο μας ελεύθερη και επανενωμένη.

  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Υγεία και ευημερία εύχεται το ΑΚΕΛ σε όλο τον κυπριακό λαό με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων.

Εύχεται σε όλους και όλες να απολαύσουν στιγμές ξεκούρασης, χαράς και οικογενειακής θαλπωρής. Ιδιαίτερες ευχές απευθύνουμε στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του τόπου που είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται και αυτές τις γιορτινές μέρες.

Το εορταστικό πνεύμα των ημερών δεν μας κάνει να ξεχνούμε ότι χιλιάδες άνθρωποι στον τόπο μας συνεχίζουν να είναι αντιμέτωποι με την οικονομική αβεβαιότητα και στερήσεις ενώ το δυσβάστακτο κόστος ζωής πιέζει πλέον την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο τόπος μας χρειάζεται, μαζί με την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει τον λαό μας, να κτίσουμε ένα κράτος αλληλεγγύης και πρόνοιας που θα αγκαλιάζει πραγματικά όλες και όλους.

Ταυτόχρονα, η σκέψη μας βρίσκεται επίσης στη πολύπαθη γειτονική Παλαιστίνη όπου ρέει το αίμα αμάχων και παιδιών οι οποίοι υπόκεινται στις συνεχιζόμενες βαρβαρότητες του ισραηλινού στρατού. Η αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό είναι ταυτόχρονα ευχή κι ελπίδα για δίκαιη και μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και αγάπης προς όλους τους ανθρώπους, στον τόπο μας και σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας κι εθνικότητας.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία σε όλους και όλες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, για μία ακόμη φορά, δεν “μασά” τα λόγια του: Στις σωστές του διαστάσεις να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό, υπογράμμισε ο κ. Γεώργιος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: