Ο Γκιουλέρ προσγειώνει ανώμαλα τους οπαδούς του “κατευνασμού”: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ομιλεί για σύνορα και συμφέροντα “στη Γαλάζια και Αιθέρια Πατρίδα μας”!

Ο ισλαμιστής υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ. Φωτογραφία από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας




Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας και τα συμφέροντα στη Γαλάζια και Αιθέρια πατρίδα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σε ομιλία του σε ιφτάρ (πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία) στο Κιρσεχίρ, ο κ. Γκιουλέρ είπε ότι «η Τουρκία διαθέτει τα απαραίτητα πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και άλλα στοιχεία εθνικής ισχύος για να διασφαλίσει την άμυνα και την ασφάλειά της και να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε κάθε τομέα. Και ευτυχώς, έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει κάθε απειλή που μπορεί να στρέφεται εναντίον της».

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ ανέφερε ότι εκτός από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες σε πολλούς τομείς.

Πρόσθεσε πως “υποστηρίξουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και στον κόσμο και αναπτύσσουμε την εγχώρια και εθνική αμυντική μας βιομηχανία. Ειδικά στην αμυντική βιομηχανία, σημειώνουμε επιτυχίες που έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο”.

Σημείωσε πως “η τουρκική αμυντική βιομηχανία, που διαθέτει εγχώρια, εθνική και σύγχρονη τεχνολογία, έχει προσθέσει δύναμη στη χώρα μας και στον ηρωικό μας στρατό με τα οπλικά συστήματα που παράγει. Σε αυτό το πλαίσιο, πολλά κρίσιμα προϊόντα, όπως τα οβιδοβόλα Fırtına (Καταιγίδα), τα UAVs-UCAVs και τα επιθετικά UAVs, τα επιθετικά ελικόπτερα, τα πλοία TCG Anadolu και τα συστήματα αεράμυνας έχουν τεθεί στη διάθεση του ηρωικού στρατού μας”, ανέφερε.

“Τέλος, το εγχώριο και εθνικό μαχητικό αεροσκάφος μας KAAN, που είναι το καμάρι της χώρας μας, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση στις 21 Φεβρουαρίου. Υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την παραγωγή νεότερων και πιο προηγμένων συστημάτων», κατέληξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Άγκυρας: Το Ισραήλ απαγόρευσε στην Τουρκία και το Κατάρ ρίψεις ανθρωπιστικού υλικού στη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: