Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με προορισμό την Ουκρανία χτυπήθηκε από ρωσική νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα: Σοβαρές ζημιές και ελαφρά τραυματίες δυο Έλληνες μέλη του πληρώματος [photos]

FILE PHOTO: Ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα. EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT




Σοβαρές ζημιές υπέστη ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο  υπό σημαία Παναμά από έκρηξη ρωσικής νάρκης στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη, στην Ουκρανία, για να φορτώσει σιτηρά.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στο πλοίο  Vyssos,  χωρητικότητας 8.800-dwt (κατασκευής 2007).

  • Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας στα μέλη του 18μελούς πληρώματος  περιλαμβάνεται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες και έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά.

Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

Πληροφορίες από το Ουκρανικό κανάλι telegram κάνει λόγο για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα maritime bulletin , η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που η πρύμνη του πλοίου ανασηκώθηκε από το νερό, το πλοίο υπέστη μπλακ άουτ με όλα τα μηχανήματά του να σβήνουν.

Σύμφωνα με το πλήρωμα, το πλοίο δεν βυθίστηκε χάρη στη γρήγορη και μόνο αντίδρση του καπετάνιου, ο οποίος βρισκόταν στη γέφυρα και οδήγησε το πλοίο σε ασφαλές σημείο.

Το πλήρωμα, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα  περιλαμβάνει επίσης 3 Ουκρανούς, 2 Τούρκους και 13 Αιγύπτιους.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ επικαλούμενη την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera,  «πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει επίσης ότι από η έκρηξη ρωσικής νάρκης σημειώθηκε κάτω από την πρύμνη του πλοίου, προκλήθηκε φωτιά, απώλεια ταχύτητας του πλοίου

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr/AFP

Στις 8 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις μέχρι 29 Φεβρουαρίου-Η λειτουργία των καταστημάτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: