To STOP του Banksy έγινε καπνός: Εκλάπη από δρόμο του Λονδίνου μόλις ο street artist επιβεβαίωσε ότι είναι δικό του [video]

Χωρίς να ενοχλούνται από τον κόσμο που τους βιντεοσκοπεί, οι δυο κλέφτες ξεκρεμούν την πινακίδα του στοπ που έχει φιλοτεχνήσει ο Banksy. Screenshot via X @groundeadtv




Δύο άντρες «συνελήφθησαν» από κάμερα να κλέβουν  ένα έργο τέχνης που δημιούργησε ο Banksy από έναν δρόμο του νότιου Λονδίνου λιγότερο από μία ώρα αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ήταν γνήσιο.

Ο stret artist επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα, ότι το κομμάτι –ένα σήμα κυκλοφορίας καλυμμένο με τρία αεροσκάφη που λέγεται ότι μοιάζει με στρατιωτικά drones– ήταν δικό του.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται δύο άνδρες να κατεβάζουν την πινακίδα στη διασταύρωση Southampton Way και Commercial Way στο Πέκαμ, περίπου στις 12.30 μ.μ.

Στο βάθος ακούγονται μάρτυρες να λένε «Θεέ μου» καθώς ένας από τους άντρες παίρνει το σήμα του στοπ και φεύγει τρέχοντας.

Μια σειρά  φωτογραφίες είχε ανέβει στη σελίδα του καλλιτέχνη στο Instagram χωρίς λεζάντα ή εξήγηση, επιβεβαιώνοντας την αυθεντικότητα του έργου.

Λόγω της δημοσιότητας των έργων του καλλιτέχνη, η πώληση ενός κλεμμένου Banksy μπορεί να είναι δύσκολη.

  • Πέρυσι, τρεις άνδρες γύρω στα 30 φυλακίστηκαν στη Γαλλία για την κλοπή ενός πίνακα του Banksy που αποτελούσε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης το 2015 στην αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι.

 

  • Έξι μήνες αργότερα, σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, οκτώ άτομα συνελήφθησαν για την κλοπή μιας τοιχογραφίας που ζωγράφισε ο αθέατος καλλιτέχνης δρόμου από έναν τοίχο στα περίχωρα του Κιέβο..

 

Ο Banksy έχει τοποθετήσει κάποια άλλα κομμάτια φέτος, συμπεριλαμβανομένης της «Μάσκαρα» για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου , μια τοιχογραφία βάρους 3,8 τόνων, η οποία εμφανίστηκε στο πλάι ενός σπιτιού στο Κεντ, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η τοιχογραφία απεικόνιζε μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 με πρησμένο μάτι και να της λείπει δόντι, η οποία φορώντας ποδιά και κίτρινα γάντια πλυσίματος πετούσε έναν άνδρα μέσα σε έναν καταψύκτη.

Τον Σεπτέμβριο, τοποθετήθηκε στο φουαγιέ της έκθεσης Art of Banksy στην Regent Street, στο κεντρικό Λονδίνο.

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Έστρωσαν τα… κρεβάτια τους κι έπεσαν για ύπνο οι αρκούδες στο Νυμφαίο: Τσουχτερό κρύο και χιόνι έφεραν πιο νωρίς από ποτέ τον χειμέριο λήθαργο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: