Δεν τους φαίνεται, αλλά είναι επικίνδυνα: Λίστα προϊόντων που κάνουν κακό στην υγεία, από τον Δ. Σαρηγιάννη [video]

FILE PHOTO: κυρίως στα παιχνίδια, ενόψει μάλιστα των Χριστουγέννων, θα πρέπει να δίνεται μεγάλη σημασία στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται. «Θα πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα ότι έχει ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση», διευκρίνισε.photo via pixabay.com@Vika_Glitter/




Ενόψει εορταστικών αγορών, την προσοχή των καταναλωτών σε μια σειρά επικίνδυνων προϊόντων επέστησε ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης,.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, παρουσίασε μια λίστα επικίνδυνων προϊόντων στην οποία περιλαμβάνονται ηλεκτρικά είδη, είδη μόδας, παιχνίδια και αθλητικά.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κυρίως στα παιχνίδια, ενόψει μάλιστα των Χριστουγέννων, θα πρέπει να δίνεται μεγάλη σημασία στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται. «Θα πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα ότι έχει ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση», διευκρίνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέταλλα και τα μαλακά πλαστικά των οποίων οι ουσίες, όπως είπε, μπορούν να δημιουργήσουν «προβλήματα όπως διαταραχή στο ορμονικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα δευτερεύουσες επιπτώσεις, όπως μεταβολικό σύνδρομο και άρα διαβήτη τύπου 2, προβλήματα λιπώδους ήπατος, ακόμη και στην αναπαραγωγή».

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια πανευρωπαϊκά, στην οποία μάλιστα το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ηγείται – και η χώρα μας γενικότερα – της προσπάθειας να σχεδιάσουν προϊόντα και χημικά τα οποία να είναι ασφαλή».

Απειλή για την υγεία, σε μικρότερο βαθμό από τα προαναφερθέντα υλικά, είναι επίσης τα σκληρά υφάσματα, τα υφάσματα (γενικά) και το δέρμα.

Υλικά όπως το ξύλο, το χαρτί ή αφρώδη υλικά δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Παραγγελία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την οπαδική βία: Ερευνα για τυχόν εγκληματικές οργανώσεις, χρηματοδότηση, σύνδεση με ναρκωτικά, εκβιάσεις, όπλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: