Απορρίφθηκε η προσφυγή του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αμπράμοβιτς: Δεν αίρονται οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος του

FILE PHOTO: Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς συγκαταλέγεται στη λίστα Ρώσων ολιγαρχών με δεσμούς με το καθεστώς Πούτιν στους οποίου επιβάλλονται σκληρές κυρώσεις από τη Δύση. EPA, ANDY RAIN




Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς εξέφρασε την απογοήτευσή του αφού έχασε σήμερα τη νομική προσφυγή του για την ανάκληση των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς δικαστήριο της ΕΕ επικύρωσε τους περιορισμούς.

Αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τα ρωσικά στρατεύματα το Φεβρουάριο του 2022 να εισβάλουν στην Ουκρανία, η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και σε Ρώσους επιχειρηματίες, όπως ο Αμπράμοβιτς, ενώ πάγωσε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμπράμοβιτς προσέφυγε στα δικαστήρια κατά των κυρώσεων αυτών.

  • Το δικαστήριο, το οποίο απέρριψε επίσης τη διεκδίκηση του Αμπράμοβιτς για αποζημίωση, επισήμανε το ρόλο του στη ρωσική χαλυβουργική εταιρεία Evraz και το γεγονός ότι ο χάλυβας αποτελεί μείζονα πηγή εισοδήματος για τη ρωσική κυβέρνηση.

«Το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή του κ. Αμπράμοβιτς, επιβεβαιώνοντας έτσι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του», ανέφερε στην απόφασή του το δικαστήριο της ΕΕ.

«Πράγματι το Συμβούλιο δεν έσφαλε στην αξιολόγησή του, όταν αποφάσισε να περιλάβει και στη συνέχεια να διατηρήσει το όνομα του κ. Αμπράμοβιτς στους εν λόγω καταλόγους, υπό το φως του ρόλου του στον όμιλο Evraz και, ιδιαίτερα, στη μητρική εταιρεία του», πρόσθεσε αναφερόμενο στους καταλόγους των κυρώσεων.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως είναι απογοητευμένος από την απόφαση.

«Παρόλο που είμαστε απογοητευμένοι με τη σημερινή απόφαση, καλωσορίζουμε το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν υιοθέτησε αρκετά επιχειρήματα που παρουσιάσθηκαν από το Συμβούλιο της ΕΕ και δεν τα περιέλαβε ως βάση για τη διατήρηση των κυρώσεων», αναφέρει ο Αμπράμοβιτς στη δήλωση που εκδόθηκε εξ ονόματός του.

«Ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων οποιασδήποτε κυβέρνησης, περιλαμβανομένης της ρωσικής, και δεν έχει κατ’ ουδένα τρόπο επωφεληθεί από τον πόλεμο».

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Belgium

Παραμύθια του Κρεμλίνου για να περνάει η ώρα: 16 υποψηφιότητες κατατέθηκαν για τις προεδρικές εκλογές με εκ των προτέρων «νικητή» τον Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: