Απίστευτη ομολογία από τον Λευκό Οίκο: Δεν έχουμε δώσει στο Ισραήλ ακριβή προθεσμία για τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα

epa11016436 US Secretary of State Antony Blinken (R) holds a press conference with UK Foreign Secretary David Cameron (L) at the State Department in Washington, DC, USA, 07 December 2023. EPA, JIM LO SCALZO




Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δώσει στο Ισραήλ μια ακριβή προθεσμία για να τερματιστεί η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Γάζα και εάν ο πόλεμος τελείωνε τώρα, η ισλαμιστική οργάνωση θα εξακολουθούσε να συνιστά απειλή.

Τα παραπάνω, δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Φάινερ.

Σε ομιλία του στο Φόρουμ για την Ασφάλεια του Άσπεν, ο Φάινερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι πολλοί στόχοι ασφαλείας για το Ισραήλ παραμένουν στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Παραμένει το χάσμα μεταξύ της πρόθεσης του Ισραήλ να προστατεύει αμάχους και των αποτελεσμάτων στο πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα παραπάνω έκρινε χθες Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, υπογραμμίζοντας ότι ο Λευκός Οίκος έχει συνεχώς επαφές με την ισραηλινή κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Παραμένει επιτακτική ανάγκη να δώσει το Ισραήλ προτεραιότητα στην προστασία του άμαχου πληθυσμού. Αλλά παραμένει το χάσμα μεταξύ αυτού ακριβώς που είπα όταν βρέθηκα εκεί, της πρόθεσης (σ.σ. του Ισραήλ) να προστατεύσει αμάχους, και των πραγματικών αποτελεσμάτων που βλέπουμε στο πεδίο», είπε ο Μπλίνκεν.

Μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον στην Ουάσινγκτον.

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες συζήτησαν με το Ισραήλ το χρονοδιάγραμμά του για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και “πώς αυτό εντάσσεται σε μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος που υπερβαίνει τα απλά στρατιωτικά μέσα”, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

“Τους έχουμε μιλήσει για τα χρονοδιαγράμματα. Δεν θέλω να το κοινοποιήσω αυτό γιατί το Ισραήλ έχει ήδη κάπως επικοινωνήσει τηλεγραφικά ακριβώς την τοποθεσία της χερσαίας επιχείρησης του και δεν θέλω να είμαι αυτός που επικοινωνεί τηλεγραφικά τα χρονοδιαγράμματα”, δήλωσε ο Σάλιβαν στο Reuters σε τηλεφωνική συνέντευξη, η οποία σε μεγάλο βαθμό εστίασε στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας.

“Θα πω απλώς ότι συζητήσαμε μαζί τους τι σκέφτονται όσον αφορά τη διάρκεια και πώς αυτό εντάσσεται σε μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος που υπερβαίνει τα απλά στρατιωτικά μέσα”, είπε.

  • Το Ιράν εμπλέκεται στις επιθέσεις που εξαπολύουν οι Χούθι της Υεμένης, λέει σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (σ.σ. η ελίτ των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων) βοηθούν στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση επιθέσεων που εξαπολύουν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ και πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε σήμερα κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

«Πιστεύουμε ότι εμπλέκονται σε αυτές τις επιθέσεις – στον σχεδιασμό, στην εκτέλεση, στην έγκρισή τους. Εν κατακλείδι, τις υποστηρίζουν», είπε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Φάινερ στο Φόρουμ για την Ασφάλεια στο Άσπεν.

Η Τεχεράνη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις επιθέσεις που εξαπολύουν οι αντάρτες Χούθι εναντίον του Ισραήλ και πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι διαμηνύουν πως οι επιθέσεις τους αποτελούν αντίποινα για την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορούν οι ΗΠΑ 4 Ρώσους στρατιώτες: Απήγαγαν και βασάνιζαν επί δέκα μέρες Αμερικανό που ζούσε στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: