Για εγκλήματα πολέμου κατηγορούν οι ΗΠΑ 4 Ρώσους στρατιώτες: Απήγαγαν και βασάνιζαν επί δέκα μέρες Αμερικανό που ζούσε στην Ουκρανία

File Photo Russian soldiers march during a traditional Victory Day parade during it’s final rehearsal on Red square in Moscow, Russia, 07 May 2019. Russia marks 09 May 74-th anniversary of the victory in the World War II over Nazi Germany and it’s allies.This holiday is the most beloved in the country. The Soviet Union lost 27 million people in the war. EPA/YURI KOCHETKOV




Τέσσερις Ρώσοι στρατιώτες κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου εναντίον ενός Αμερικανού πολίτη που ζούσε στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Η υπόθεση κατά των Ρώσων στρατιωτών σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση κάνει χρήση του νόμου που αποσκοπεί στη δίωξη όσων διαπράττουν εγκλήματα πολέμου κατά Αμερικανών πολιτών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Ρώσοι στρατιώτες απήγαγαν βίαια τον Αμερικανό από το σπίτι του στο ουκρανικό χωριό Μίλοβε.

Οι στρατιώτες φέρονται να ξυλοκόπησαν και να βασάνισαν τον Αμερικανό τον Απρίλιο του 2022 σε ρωσικό στρατόπεδο, όπου κρατήθηκε για 10 ημέρες.

Αφού τον απήγαγαν, οι Ρώσοι στρατιώτες φέρονται να τον έγδυσαν, να του έδεσαν τα χέρια πίσω από την πλάτη και να τον χτύπησαν με κάθε δυνατό τρόπο. Επίσης, τον φωτογράφισαν γυμνό και προέβησαν σε μια «παρομοιωτική εκτέλεση», ζητώντας του να πει τις τελευταίες του λέξεις.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Merrick Garland, χαρκτήρισε τις κατηγορίες ως «ένα σημαντικό βήμα προς την απόδοση ευθυνών για τον παράνομο πόλεμο στην Ουκρανία». Περιέγραψε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από «στρατιωτικό προσωπικό που συνδέεται με τη Ρωσία» ως αποτρόπαια και μέρος της «βίαιης εισβολής» της Μόσχας.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: