Αγγίζει τους σκληρούς χούλιγκαν η ΕΛΑΣ, στο μικροσκόπιο τέσσερις «καθοδηγητές»: Παρουσία του πρωθυπουργού η κηδεία του αστυνομικού Λυγγερίδη

File Photo Iσχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Στιγμιότυπα από την τηλεόραση του OPEN




Δικογραφία, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος τουλάχιστον 25 χούλιγκαν σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας. Οι εμπλεκόμενοι, φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη, που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κλοιός γύρω από τους χούλιγκαν, που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη, στενεύει και μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 20 οργανωμένοι οπαδοί, ανάμεσά τους και δύο καθοδηγητές της δολοφονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τέσσερις ταυτοποιήθηκαν από ίχνη πυρίτιδας, ενώ οι υπόλοιποι 16 από τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό.

Στην ογκοδέστατη δικογραφία, θα συμπεριληφθούν και άλλα επεισόδια οπαδικής βίας, όπως αυτά στον Βόλο στις 3 Δεκεμβρίου, στη Μαλακάσα, στο Ίλιον αλλά και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει δεκάδες άτομα, ενώ από την έρευνα προκύπτει η ιεραρχική δομή και οι αρχηγικοί ρόλοι. Ο θάνατος του αστυνομικού δημιουργεί νέα δεδομένα και στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία τετελεσμένη.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία πενθεί για τον θάνατο του 31χρονου που έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη. Η στιγμή που μέσω ασυρμάτου ανακοινώνεται o θάνατος του αστυνομικού στους συναδέλφους του, είναι συγκινητική. Τ

ην είδηση του θανάτου μετέδωσε μέσω του κέντρου επιχειρήσεων ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία επιχειρούσε ο νεαρός υπαρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης.:

  • Επικεφαλής: «Έχουν στρέψει στο κανάλι μας και οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίες εκτελούν υπηρεσία. Ο ομιλών διαβιβάζει, και εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη διεύθυνση μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένεια μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδερφο μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειάς του. Ήρωας και αθάνατος».

Στο μικροσκόπιο τέσσερα «ηγετικά» πρόσωπα

Τους τέσσερις «καθοδηγητές» που συμμετείχαν στα επεισόδια έξω στο γήπεδο του Ρέντη τη μοιραία ημέρα του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, γνωρίζει πλέον το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Δύο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τους έχει ταυτοποιήσει, και αναζητά στοιχεία για τους άλλους δύο οργανωμένους χούλιγκαν.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περισσότεροι από πενήντα οργανωμένοι οπαδοί έχουν καταθέσει στην αστυνομία, είτε ως ύποπτοι είτε ως μάρτυρες.

Τουλάχιστον 20 από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στην επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ, μέσα από ευρήματα και καταθέσεις και η αστυνομία δένει πλέον την εγκληματική οργάνωση. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πλήθος κρίσιμων καταθέσεων, καθώς φαίνεται ότι υπήρξαν άτομα που έχουν «μιλήσει» και δίνουν στοιχεία και για άλλες επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα.

Τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί εκτός του γηπέδου, αλλά και στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου, είναι πολλά και αναμένεται να βοηθήσουν τις αρχές ώστε να ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές της οργανωμένης επίθεσης.

Κλειστοί δρόμοι για την κηδεία του αστυνομικού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σήμερα Παρασκευή 29/12 στη Θεσσαλονίκη για την κηδεία του 31χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημητρίου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ενόψει της εξοδίου ακολουθίας του υπαρχίφυλακα Γεωργίου Λυγγερίδη, που θα λάβει χωρά στον ιερό ναό άγιου Δημήτριου την Παρασκευή 29-12-2023, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα εν ώρα υπηρεσίας την 07-12-2023, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Θα ακολουθήσει πομπή επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Άγιου Δημήτριου (τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό), Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Μαρίνου Αντίπα, επ. οδού Χαρίλαου Θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων του Ιερού Ναού Αναστάσεως Του Κυρίου στη Θέρμη».

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη θα δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, κηρύχθηκε από εχθές 27 Δεκεμβρίου έως και τις 29 Δεκεμβρίου, τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή: ertnews

Με μια μαχαιριά στον λαιμό σκότωσε ο 44χρονος Νορβηγός τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη: Νωρίτερα είχε τραυματίσει τον κουμπάρο του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: