1983, το Flashdance σπάει ταμεία και ηχεία: Η Σταχτοπούτα στην ταινία αλλά και τη ζωή Jennifer Beals γίνεται 60 χρονών και αφηγείται [videos]

H Jennifer Beals στο Flashdance screen shot youtube




Συμβολικά κεράκια στις 19 Δεκεμβρίου στο σπίτι της Jennifer Beals: της κατ’ εξοχήν αντι-ντίβα. Η ευγενική Σταχτοπούτα, που έγινε γνωστή από την παγκόσμια επιτυχία του Flashdance, γίνεται 60 ετών.

Κατά μια μοναδική σύμπτωση η είσοδός της στην ωριμότητα της ζωής συμπίπτει με την επέτειο της ταινίας που της έδωσε ταυτότητα: Το Flashdance στην πραγματικότητα γιόρτασε τα σαράντα του γενέθλια πριν από λίγους μήνες και  επέστρεψε στους κινηματογράφους για την περίσταση από την Warner Bros.

Ο σκηνοθέτης Adrian Lyne βρήκε την πρωταγωνίστριά του σχεδόν τυχαία αφού η εικοσάχρονη Jennifer είχε εμφανιστεί ως κομπάρσα τρία χρόνια νωρίτερα στο My Bodyguard και δεν σκεφτόταν καθόλου τον κινηματογράφο.

Κόρη ενός Αφροαμερικανού επιχειρηματία από το Σικάγο και μιας Ιρλανδής δασκάλας, η κοπέλα ίδρωνε πάνω από  βιβλία στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ όταν την κάλεσαν στο Χόλιγουντ για μια ακρόαση που αρχικά την πήρε ως αστείο.

Ήξερε να χορεύει (αλλά στην ταινία παίζει με τέσσερις κασκαντέρ), ήξερε να τραγουδάει (αλλά το θέμα της ταινίας ερμηνεύει η Irene Cara), της άρεσε η υποκριτική, αλλά μετά την τελευταία λήψη επέστρεψε στο πανεπιστήμιο χωρίς τύψεις για να αποφοιτήσει με άριστα τρία χρόνια αργότερα στην αμερικανική λογοτεχνία.

Εν ολίγοις, η ιστορία της Jennifer Beals μοιάζει με αυτή του πιο διάσημου ρόλου της, της Alex Owens, ηλεκτροσυγκολλήτριας  στο Πίτσμπουργκ την ημέρα και χορεύτρια polo σε κλαμπ τρίτης κατηγορίας τη νύχτα.

Αν η Άλεξ συνάντησε γαλάζιο Πρίγκιπα της στη δουλειά (είναι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου), η Τζένιφερ βρήκε το δική της λίγα χρόνια αργότερα στον επαναστάτη σκηνοθέτη Alexander Roxkwell που την είχε ως ερμηνεύτρια σχεδόν όλων των ταινιών του ακόμα και μετά το τέλος της δεκαετίας του γάμου τους.

Σήμερα είναι παντρεμένη με τον Καναδό σκηνογράφο Ken Dixon με τον οποίο απέκτησε τη μοναχοκόρη της το 2005.

Η κυκλοφορία του Flashdance σημαδεύτηκε από φρικτές κριτικές, οι πιο ευγενικές από τις οποίες χαρακτήριζαν την ταινία ως “μια σειρά από βίντεο κλιπ χωρίς αφηγηματικό βάθος”, αλλά αντίθετα άρεσε πολύ στο κοινό (πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως) και το soundtrack με την υπογραφή του Giorgio Moroder έγινε η συμβολική μουσική του μακρινού 1983.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Η Νταϊάνα «πουλάει» ακόμα: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ έκανε φόρεμά της που πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,1 εκατ. δολαρίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: