Βίντεο φέρεται να εμφανίζει το φορτηγό πλοίο Raptor λίγο πρoτού βυθιστεί στα ανοιχτά της Λέσβου

Στιγμιότυπο από βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram @ denizcilikbilgileri




Bίντεο που ανάρτησε τουρκική ιστοσελίδα δείχνει γιγάντια κύματα να κατακλύζουν το πλοίο Raptor, λίγο πριν αυτό βυθιστεί, νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Το πλοίο φαίνεται να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πλώρη του έχει σχεδόν βυθιστεί.

Το Raptor είχε σαλπάρει από το λιμάνι Al Dekheila της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

 

Οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου συνεχίζονται.

Το φορτηγό πλοίο βυθίστηκε μέσα σε λίγη ώρα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με μέχρι στιγμής απολογισμό έναν διασωθέντα, έναν νεκρό και άλλους 12 αγνοούμενους, από την Συρία, την Ινδία και τη Αίγυπτο.

Το Λιμενικό, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνέχισε όλη τη νύχτα τις έρευνες με τη συμμετοχή 7 πλοίων, ενός πλωτού σκάφους ανοιχτής θαλάσσης και ενός ελικοπτέρου.

Ο διασωθείς ναυτικός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Το πλοίο «Raptor», σημαίας Κομόρες, ξεκίνησε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Είχε 14 άτομα πλήρωμα. Στις 7 το πρωί εμφάνισε μηχανική βλάβη και εξέπεμψε SOS ενώ στις 08:20 βυθίστηκε 4,5 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Λέσβου την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Μετά από ώρες αναζητήσεων εντοπίστηκε σώος ένας ναυτικός πάνω σε ένα βαρέλι και ανασύρθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να πάει για κατάθεση.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Τα Ευχοστολίδια έκαναν την προσφορά χριστουγεννιάτικη παράδοση: Για 10η συνεχή χρονιά ο ΟΠΑΠ κάνει πραγματικότητα χιλιάδες παιδικές ευχές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: