Το ψευδοκράτος δεν επιτρέπει σε επιθεωρητές να μπουν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου: Το Κυπριακό υπουργείο των Εξωτερικών χειρίζεται το θέμα

File Photo: To Γυμνάσιο στο Ριζοκάρπασο. Πηγή: http://www.rizokarpason.com




Το Υπουργείο Εξωτερικών χειρίζεται το θέμα που προέκυψε με την παρεμπόδιση μετάβασης επιθεωρητών στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) Αθηνά Μιχαηλίδου.

Το θέμα προβάλλει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης».

«Είμαστε ενημερωμένοι εδώ και αρκετό καιρό για το θέμα αυτό, όντως παρεμποδίζεται η μετάβαση στα κατεχόμενα οποιουδήποτε λειτουργού, οποιουδήποτε έχει να κάνει με την αξιολόγηση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εκεί και αυτό μας δημιουργεί αντιλαμβάνεστε προβλήματα, όπως έχω πει το διαχειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών αρμοδίως», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Πολίτη», από τον περασμένο Ιούνιο δεν έχει επιτραπεί σε επιθεωρητή του Υπουργείου Παιδείας να εισέλθει εντός του Γυμνασίου του Ριζοκαρπάσου, ενώ παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης.

Οι κατοχικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να μπουν στα σχολεία, όπως δεν επιτρέπουν την πρόσβαση και σε οποιονδήποτε άλλο λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Πολίτης

Ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή η Συμφωνία με την Κύπρο για τη συνεργασία στην πρόληψη καταστροφών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: