Το «όραμα» του μικρού “Σουλτάνου” στάλθηκε στα κατεχόμενα διά αντιπροσώπου: Τα δυο κράτη του Ταγίπ και οι πρακτικές της επιβολής των “τετελεσμένων” στον κυπριακό λαό

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με παιδιά στα κατεχομενα εδάφη της Κύπρου. Φωτογραφία via Twitter, Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Λευκωσία

Ο αρχηγός της κατοχικής δύναμης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν παρέστη στα χθεσινά πανηγύρια στα κατεχόμενα, για την 40η επέτειο του ψευδοκράτους, της αποσχιστικής οντότητας. Έστειλε τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως του, Τζεβντέντ Γιλμάζ.

Το μήνυμα, που έστειλε ωστόσο, εκφράζει και τις επιδιώξεις της κατοχικής δύναμης στο νησί.

Στο μήνυμά του, ο Ερντογάν  υποστήριξε τα εξής:

  • «Μια δίκαιη, βιώσιμη και διαρκής λύση στην Κύπρο θα είναι δυνατή μόνο μέσα από ένα πλαίσιο που θα βασίζεται στην πραγματικότητα επί του εδάφους».
  • «Το όραμα λύσης στοχεύει κυρίως στην καταγραφή της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού. Αυτό είναι προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση στη συνέχεια μοντέλων συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο νησί».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν αυτό το πλαίσιο, το οποίο περιέγραψε στο… συγχαρητήριο μήνυμα του προς τους εγκάθετους του, «θα συμβάλει σημαντικά όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».

Η χθεσινή μέρα δεν διάφερε με τα γνωστά ακραία πανηγύρια, τα οποία στήνει ο κατακτητής κάθε 20 Ιουλίου και 15 Νοεμβρίου κάθε χρόνο. Παρελάσεις, μαχητικά αεροσκάφη σε σχηματισμούς πάνω από τη Λευκωσία και ακραίες ρητορικές από τους εκπροσώπους της αποσχιστικής οντότητας.

  • Με τις ευλογίες της Τουρκίας, με τις χορηγίες της, που συντηρούν το κατοχικό καθεστώς, εκφράσθηκε και χθες ο τουρκικός εθνικισμός στο έπακρο.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, μιλώντας πριν την παρέλαση, ανέφερε πως «υπάρχουν κάποιοι που παραγνωρίζουν την πραγματικότητα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τέλειωσε πριν 60 χρόνια και η ΄΄ΤΔΒΚ΄΄ γεννήθηκε πριν 40 χρόνια. Η ελληνοκυπριακή πλευρά παίζει με τον χρόνο με κάποιες τακτικές.

Αυτή η προσπάθεια είναι μάταιη. Αυτή την περίοδο που άρχισε ο αιώνας της Τουρκίας, δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε με τακτικές χρονοτριβής κανενός, με προπαγάνδες κενού περιεχομένου.  […]

Ο αιώνας της Τουρκίας είναι ταυτόχρονα και αιώνας της ‘’ΤΔΒΚ’’. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πάρει η ‘’ΤΔΒΚ’’ τη θέση που της αξίζει στον κόσμο αυτό τον αιώνα».

Όλα αυτά δεν λέγονται επειδή είναι επέτειος. Αυτή είναι η επιδίωξή τους από την αρχή. Οι τουρκικές επεκτατικές επιδιώξεις δεν  διαφοροποιούνται ενώ βαθμηδόν υλοποιούνται. Με αυτά τα δεδομένα βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική πλευρά στην Κύπρο. Και ασφαλώς αυτή η πορεία ανατρέπεται με παρακάλια, αλλά με ανατρεπτικές πολιτικές.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Μεθόδευαν για το ψευδοκράτος πριν τα πρώτα βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ένα απόρρητο τηλεγράφημα αποκαλύπτει την αλήθεια…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: