Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Σε λάθος κατεύθυνση η χθεσινή ομιλία Κασσελάκη, δημοψηφίσματα για διαγραφές δεν γίνονται

FILE PHTO: Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται. Είναι αποκλειστικά θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ειδικότερα ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «έχουμε πρόεδρο εκλεγμένο από τη βάση μόλις 50 μέρες πριν, δεν μπορεί να μην γίνεται αποδεκτή η εσωκομματική διαδικασία εκλογής από τη βάση. Και δεν μπορεί να υπάρχουν απαράδεκτες δηλώσεις για διαπλοκή κ.α. στο κόμμα». Σημείωσε ότι ταυτόχρονα, «δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, να αναπαράγουν και να εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος. Όπως οι δηλώσεις που προσβάλλουν το κόμμα και το χαρακτήριζαν πεθαμένο λικέρ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι υποστήριζε και υποστηρίζει σθεναρά τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος «ώστε να απευθύνεται σε όλο τον προοδευτικό κόσμο από την Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο». «Υποστήριξα από τους πρώτους και υποστηρίζω σθεναρά την εκλογή από τη βάση των μελών του κόμματος», τόνισε, επισημαίνοντας επιπλέον ότι είχε διαγραφεί από την ΚΟ του ΚΙΝ.ΑΛΛ. πριν καν ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά για την θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών, «μια συμφωνία για την οποία είμαστε περήφανοι και αποτέλεσε και αφορμή για περαιτέρω διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.».

  • Είπε ότι στο συνέδριο πέρυσι που ήταν μέλος της Επιτροπής Καταστατικού «για πρώτη φορά προβλέψαμε διαγραφές, που στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλεπόταν, με αυστηρές δικλείδες ασφαλείας και με ρητές προβλέψεις μόνο από το όργανο Επιτροπή Δεοντολογίας». Σημείωσε ότι «δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται. Είναι αποκλειστικά θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας». Πρόσθεσε ότι «το πνεύμα και το γράμμα του ψηφισμένου καταστατικού πριν ένα χρόνο στο Συνέδριο ήταν ότι διαγραφές μπορούν να γίνονται όταν υπάρχουν αυξημένες πλειοψηφίες στο αρμόδιο όργανο και όχι αυτά που έχουν προταθεί από τον πρόεδρο».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «η ομιλία του Προέδρου ήταν σε λάθος κατεύθυνση χθες, δεν ήταν στην κατεύθυνση σύνθεσης» και πως «με εκφράσεις τύπου πέμπτη φάλαγγα δεν γίνεται να προχωρήσουμε μπροστά». «Ο στόχος μας οφείλει να είναι η διεύρυνση, η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση. Όχι το πως θα φύγουν κάποιοι αλλά το πως θα έρθουν πολλοί και θα μεγαλώσουμε. Η ενότητα και όχι η συρρίκνωση», είπε, για να υπογραμμίσει ότι «στόχος μας οφείλει να είναι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές, αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ωδίνες διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση χωρίς «Ομπρέλα» και 6+6, μένει μέχρι νεωτέρας ο Τεμπονέρας, χαιρέτησε ο Τζουμάκας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: