«Τάξις και ηθική» στο Σορέντο της Ιταλίας: Απαγόρευση λειτουργίας sex shop και καταστημάτων κάνναβης κοντά σε εκκλησίες και σχολεία

Eκκλησία στην Ιταλία. EPA/RICCARDO ANTIMIANI




Στο όμορφο Σορέντο, γνωστό τουριστικό θέρετρο της Πενίσολα Σορεντίνα μεταξύ Νάπολη και Σαλέρνο, πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο θα απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων sex shop και κάνναβης πλησίον “ευαίσθητων χώρων” όπως εκκλησίες και σχολεία.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο ίδιος ο δήμαρχος Μάσιμο Κόπολα, η απαγόρευση προβλέπει την χρήση σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων από “εκκλησίες και χώρους λατρείας, νεκροταφείο, νοσοκομείο, σχολεία κάθε τάξης και βαθμίδας, παιδικές χαρές, θέατρα, κινηματογράφους και χώρους συνάθροισης”.

Μάλιστα, για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παράκαμψη του διατάγματος, θα απαγορεύεται η πώληση των σχετικών προϊόντων και σε καταστήματα που πωλούν άλλα προϊόντα.

Επίσης “απαγορεύεται κάθε μορφή διαφήμισης με την προβολή προϊόντων στον υπαίθριο εμπορικό χώρο, ακόμη και αν είναι ιδιωτικός, καθώς και οι διαφημιστικές ενδείξεις που έχουν ως αντικείμενο σύμβολα, σχέδια, γραφές και οτιδήποτε άλλο μπορεί να διαταράξει την ευαισθησία και την ευπρέπεια”.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που φέρει ο ίδιος ο Κόπολα. “Όσοι θέλουν να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα μπορούν να το κάνουν, αλλά σε πιο απομονωμένες τοποθεσίες.

Δυστυχώς έχουμε ήδη ένα κατάστημα με τον Bob Marley λίγα μέτρα από την εκκλησία του Carmine, ήθελα να αποφύγω την επανάληψη δυσάρεστων επεισοδίων”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο τα καταστήματα και η προβολή των προϊόντων τους μπορούν να βλάψουν “την ηθική, τα ήθη και τις ευαισθησίες των κατοίκων και των τουριστών” αλλά και να “προκαλέσουν αναστάτωση στους ανηλίκους”.

Μάλιστα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το μέτρο, ο καταστηματάρχης κινδυνεύει με ποινική δίωξη και με άμεσο κλείσιμο της επιχείρησης.

Σε τηλεοπτική εκπομπή στο Ιταλικό κανάλι La7 στις 14/11, ο δήμαρχος του Σορέντο εξήγησε πως “δεν έχουμε κηρύξει πόλεμο σε κανέναν, είμαστε υπέρ της ειρήνης και των κανόνων, απλώς θέλουμε να ρυθμίσουμε έναν τομέα της ζωής της πόλης”.

Όμως, για μια μικρή πόλη όπως το Σορέντο, η οποία μετρά μόλις 17.000 κατοίκους, και όπως εξηγεί ο Ιταλικός Τύπος, εμπράκτως το διάταγμα μεταφράζεται σε εκδιωγμό των ανωτέρω δραστηριοτήτων από το ιστορικό κέντρο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ότι πιο κοντινό σε κόλαση επί της Γης: Ρεκόρ θερμοκρασίας με 58,5 βαθμούς Κελσίου στη Βραζιλία, συνεχίζεται το κύμα καύσωνα [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: