Ετοιμάζει ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα το Ισραήλ; Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι κρατούνται όμηροι εκεί, ανοίγουν σήμερα τα σχολεία

Internally displaced Palestinians who fled from the northern Gaza strip walk along Al Rashid road as they attempt to return from the southern Gaza strip, 14 April 2024. EPA, MOHAMMED SABER




Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέφεραν χθες πως όμηροι οι οποίοι είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια της εφόδου του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου κρατούνται στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

Η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει αποφασισμένη να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση.

«Έχουμε επίσης ομήρους (που κρατούνται) στη Ράφα και θα κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας για να γυρίσουν σπίτια τους», είπε χθες Κυριακή το βράδυ ο εκπρόσωπος του στρατού αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί.

Οι σχεδιασμοί για τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Ράφα προκαλούν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα καθώς σε αυτή την πόλη, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Γαζαίοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου που πλέον διαρκεί πάνω από μισό χρόνο.

  • Τα σχολεία ξανανοίγουν σήμερα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν ξανά σήμερα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τα σχολεία, που έκλεισαν για λόγους ασφαλείας το Σάββατο, εξαιτίας των απειλών του Ιράν.

Η Ισλαμική Δημοκρατία προχώρησε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε άνευ προηγουμένου επίθεση εξαπολύοντας πάνω από 350 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός ωστόσο διαβεβαίωσε ότι την «απέκρουσε» με τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων συμμαχικών κρατών.

Μετά την αποτίμηση της κατάστασης, «αποφασίστηκε να επαναληφθούν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα» από σήμερα, εξαιρουμένων ωστόσο περιοχών που γειτονεύουν με τον Λίβανο και κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εξακολουθούν να ισχύουν «περιορισμοί», συνόψισε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το Σάββατο το κλείσιμο για δυο ημέρες σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών, την ακύρωση σχολικών εκδρομών, καθώς και περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ο κύβος ερρίφθη: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν * Διχασμένο το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο για το εύρος και τον χρόνο του χτυπήματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: