Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει το φορτηγό πλοίο Raptοr: Εξετάζεται για μεταφορά ύποπτου φορτίου

Το φορτηγό πλοίο Raptor. Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ




Nέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου Raptor, που βυθίστηκε χθες Κυριακή ανοιχτά της Λέσβου

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στον ΣΚΑΙ ο δημοσιογράφος Γιάννης Σουλιώτης, το πλοίο ήταν καταχωρισμένο στη μαύρη λίστα διεθνών αρχών ελέγχου.

Πριν από 24 μήνες είχε διαπιστωθεί ότι τα έγγραφα που αφορούσαν στα μέλη του πληρώματος ήταν μη θεωρημένα, ενώ υπήρχαν και παράνομες εγγραφές στο βιβλίο πετρελαίου (Oil Record Book). Το τελευταίο στοιχείο ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι ενδεχομένως είχε πραγματοποιήσει παράνομα – μη δηλωμένα δρομολόγια, δηλαδή ίσως εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο.




Τις υποψίες των αρχών ενισχύει το γεγονός ότι ο διασωθείς ναυτικός δήλωσε στα στελέχη του Λιμενικού ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν η Ουκρανία και ότι η Κωνσταντινούπολη αποτελούσε σταθμό για ανεφοδιασμό.

Βεβαρημένο ιστορικό

Σημειώνεται πως τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. Εφόσον ισχύουν, πιθανόν συνδέονται και με το γεγονός ότι το πλήρωμα, ακολουθώντας τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας, δεν ζήτησε βοήθεια το Σάββατο, παρά το γεγονός ότι το πλοίο παρουσίαζε εισροή υδάτων. Αντίθετα, το έπραξε μόλις λίγη ώρα πριν τη βύθισή του.

Τέλος, στην ίδια ναυτιλιακή εταιρεία ανήκε και το Manassa Rose το οποίο βυθίστηκε και αυτό στον κόλπο της Κισάμου στην Κρήτη τον Ιανουάριο του 2022, με τις αρχές να σχηματίζουν τότε δικογραφία σε βάρος μελών του πλοίου.

Με πληροφορίες από Σκάι

Βίντεο φέρεται να εμφανίζει το φορτηγό πλοίο Raptor λίγο πρoτού βυθιστεί στα ανοιχτά της Λέσβου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: