Συγκροτήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11» που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωποι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Ηλιόπουλος

File Photo: Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας με πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση

αποφάσισαν οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές (Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης) που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες μέρες.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναδείχθηκαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η Πέτη Πέρκα.

Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια, αποφασίστηκε μία σειρά δημοσίων εκδηλώσεων που στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

  • «Τα μεγάλα προβλήματα που έχει μπροστά της η κοινωνία δεν αντιμετωπίζονται με ουδέτερο πολιτικά τρόπο ούτε με συνθήματα»

«Προχωράμε στα επόμενα βήματα με τρόπο σταθερό, συλλογικό και συντροφικό έτσι ώστε η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα δημιουργηθεί να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της, στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες του κόσμου που αναμένει μία προοδευτική, αριστερή, μαχητική και τεκμηριωμένη πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης στον ρ/στ «ΣΚΑΪ Radio100,3» και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Και πρόσθεσε: «Ο εύκολος δρόμος θα ήταν να παραμείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν. Πήραμε μία απόφαση επώδυνη, αλλά και μια απόφαση ευθύνης και ελπίδας».

«Δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική με συνθήματα και ατάκες, αλλά δίνοντας αριστερές απαντήσεις στα μείζονα και σύνθετα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως η κλιματική κρίση, η κατάρρευση των θεσμών και του κράτους δικαίου, η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η ακρίβεια που πλήττει πρωτίστως τους ασθενέστερους και τους μικρομεσαίους. Αλλά και τα ζητήματα του κράτους. Θέλουμε ένα κράτος-στρατηγό που θα χαράσσει δημόσιες πολιτικές, θα αξιοποιεί τα δημόσια χρηματοδοτικά εργαλεία και θα υλοποιεί δημόσιες επενδύσεις» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η πλήρης κατάρρευση του επιτελικού κράτους. Με την επιστροφή στη λογική ενός παρωχημένου κράτους το οποίο δεν έχει τις δυνατότητες να παρέμβει ουσιαστικά στην οικονομία, να προστατέψει και να θωρακίσει την κοινωνία. Σε μία ρουσφετολογική λογική και σε ένα κράτος διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Και ταυτόχρονα με την απουσία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για το πώς η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της» τόνισε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν επιθυμούμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ με την τεχνητή συγκόλληση θραυσμάτων του παλιού» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις, από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας, αλλά και από τα κοινωνικά κινήματα και την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών ώστε να διαμορφωθεί ένας πολιτικός χώρος ο οποίος θα μπορέσει να εκφράσει ευρύτερα την αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο και να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη» τόνισε.

«Τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας δεν αντιμετωπίζονται με ουδέτερο πολιτικά τρόπο, αλλά με ένα σοβαρό πολιτικό σχέδιο και με συγκροτημένες ιδεολογικές αρχές» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Νέα παρέμβαση Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά: «Ναι στον διάλογο, όχι στην παράδοση»* Καμία πρόοδος δίχως την επίλυση του Κυπριακού

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: