Σφοδρές αντιδράσεις για την έμπνευση του Αχιλλέα Μπέου να βάλει ζωντανά ζώα στη χριστουγεννιάτικη φάτνη: Με τη γνωστή του… ευγένεια τους παραπέμπει σε ψυχίατρο [video]

File Photo Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος Αχιλλέας Μπέος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ




Με πολύ βαριές εκφράσεις, που μάλλον δεν συνάδουν με την αφορμή της αντιπαράθεσης, επεφύλαξε ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για όσους αντιδρούν στο γεγονός ότι η δημοτική αρχή, για ακόμη μια χρονιά, έβαλε ζωντανά ζώα στις φάτνες της πόλης.

Ο Δήμος Βόλου, όπως έκανε και πέρυσι, έβαλε ζωντανά πρόβατα και πόνυ σε φάτνη στην πλατεία Αγίου Νικολάου για «να έρθουν οι πολίτες πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, χαρίζοντας παράλληλα χαρά σε μικρά παιδιά».

Φιλοζωικές οργανώσεις και Σύλλογοι Κτηνιάτρων, ωστόσο αντιδρούν με την κίνηση αυτή και καταγγέλλουν την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων, ενώ όπως επισημαίνουν θα κινηθούν νομικά.

Το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου, χθες Τετάρτη. Όπως αναφέρει το volostoday.gr, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Ριζόπουλος δήλωσε: «Διαφωνούμε να υπάρχουν ζωντανά στην φάτνη. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τις μυρωδιές. Εκτιμούμε ότι έπρεπε να βάλουμε ομοιώματα. Τα ζώα δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον».

Ο Αχιλλέας Μπέος πήρε τον λόγο και ρώτησε τον κ. Ριζόπουλο, ποιο είναι το φυσικό περιβάλλον των προβάτων.

«Στη στάνη ε; Εκεί είναι. Στη στάνη πάει ο βοσκός κάθε δύο μέρες κι εμείς έχουμε άνθρωπο και κτηνίατρο πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Το βαφτίζουμε στάνη λοιπόν. Παραχώρησα τον χώρο στον Άγιο Νικόλαο σε έναν βοσκό και το έκανα στάνη και δε μπορεί να μας πειράξει κανένας. Κοπρίτες. Για τρέλα μιλάμε. Ρε, φέρτε έναν ψυχίατρο γρήγορα. Θα τρελαθώ. Δε ντρέπεστε λίγο; Γιατί δεν διαμαρτύρεστε για τους ζωολογικούς κήπους στην Αθήνα που εκεί τα ζώα δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον; Πηγαίνετε στις Βρυξέλλες να δείτε. Τι να τους εξηγούμε τώρα;» είπε ο κ. Μπέος.

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του προέδρου του Κτηνιατρικού Συλλόγου Mαγνησίας κ. Σταμόπουλου, που κατήγγειλε την παθητική κακοποίηση των ζώων κατά παράβαση κάθε Νόμου, σε μια πόλη της χώρας το 2023.



Μιλώντας στον Αντ1 την Πέμπτη, ο κ. Σταμόπουλος τόνισε: «Μιλάμε για ένα ευαίσθητο ζήτημα που έχει λάβει διαστάσεις. Τηρείται η νομοθεσία; Αυτό είναι το ερώτημα. Υπάρχει ένα νομικό και ένα ηθικό κομμάτι. Ο Εισαγγελέας είναι υπεύθυνος. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος για το πότε εξασφαλίζεται η ευζωια των ζώων. Ζητάμε είναι να δούμε κατά πόσο εφαρμόζεται ο νόμος».

Με πληροφορίες από volosday

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: