Οι πρακτικές και τα οφελήματα: Σεμινάριο για την ευρωπαϊκή συνεργασία στους εξοπλισμούς στη Λάρνακα

Το σεμινάριο παρακολουθούν 29 στελέχη εθνικών ή διεθνών οργανισμών σχετικών με τον τομέα των εξοπλισμών από 12 κράτη. Photo: Υπουργείο Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας




Σεμινάριο για την ευρωπαϊκή συνεργασία στους εξοπλισμούς, το “European Armaments Co-Operation (EAC) Course”, άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στη Λάρνακα.

Διοργανώνεται από την Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (EDA) και το Υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας.

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, «σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της κατανόησης και ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων αναφορικά με τις πρακτικές και τα ωφελήματα της κοινής προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων και ευρύτερα της κοινής ανάπτυξης αμυντικών δυνατοτήτων».

Προστίθεται ότι «με τη συνεισφορά κορυφαίων ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων θα αναλυθούν το θεσμικό πλαίσιο, τα εργαλεία και οι διαδικασίες που ήδη υφίστανται ή σχεδιάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποσκοπώντας στην κινητοποίηση των αρμοδίων για υποστήριξη περισσότερων και στενότερων συνεργασιών στον τομέα των εξοπλισμών».

  • Το σεμινάριο παρακολουθούν 29 στελέχη εθνικών ή διεθνών οργανισμών σχετικών με τον τομέα των εξοπλισμών από 12 κράτη: Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβενία, Ελβετία και Σλοβακία.

Στην τελετή έναρξης του σεμιναρίου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής Γενικών Προμηθειών και Ανάπτυξης Αμυντικών Δυνατοτήτων του Υπουργείου Άμυνας, Δρ. Παναγιώτης Χατζηπαυλής, και η Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο Dorothea Auer, στην παρουσία πρέσβεων και διαπιστευμένων διπλωματών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι την τελετή λήξης του σεμιναρίου θα χαιρετίσει εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα, ο Διευθυντής του Επιτελείου Ταξίαρχος Χάρης Γεωργίου και η Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο Dorothea Auer.

Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου, στους συμμετέχοντες που θα το ολοκληρώσουν επιτυχώς θα απονεμηθούν πιστοποιητικά υπογεγραμμένα από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ

Σταμάτησαν οι εργασίες στην Πύλα λόγω «διαμαρτυριών»… Τουρκοκυπρίων: «Ήρεμη» η κατάσταση, λέει ο ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: