Όχι θα …παίζουμε, γνωρίζει καλύτερα ο υπουργός!!! Το υπουργείο Άμυνας της κατοχικής Τουρκίας …«εκπαιδεύει» δημοσιογράφους για τη «σωστή» μετάδοση των ειδήσεων!!!

Ο ισλαμιστής υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ. Φωτογραφία από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας




Την τέχνη της ορθής …μετάδοσης των ειδήσεών του ανέλαβε να …διδάξει στους δημοσιογράφους το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, ξεκινώντας ένα αμφιλεγόμενο όπως γράφουν ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) της γείτονος- επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Εκπαίδευση Αμυντικού Ρεπόρτερ”.

Τα παραπάνω μετέδωσε στο κανάλι Sigma η ανταποκρίτρια του στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη. Σημειώνει:

Σύμφωνα με πρακτορείο ANKA, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, η εκπαίδευση διοργανώνεται με στόχο την «αύξηση της αποτελεσματικότητας της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ του υπουργείου και των δημοσιογράφων για «την επικοινωνία των δραστηριοτήτων στον τομέα της άμυνας στην κοινή γνώμη» και θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες.

Ο σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου, υποπλοίαρχος Ζέκι Ακτούρκ, χαιρέτησε τους μελλοντικούς «διαμορφωτές» (sic) της κοινής γνώμης σε θέματα άμυνας λέγοντας:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε, που επιτελείτε ένα από τα σημαντικότερα δημόσια καθήκοντα για την κάλυψη των αναγκών ενημέρωσης του κοινού, στο Υπουργείο μας. Αξιολογούμε ότι με τα κέρδη που θα αποκτήσετε ως αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης και τις εμπειρίες που θα μεταφέρουν όσοι εργάζονται στον τομέα, θα έχετε την ευκαιρία να μεταδίδετε πιο αποτελεσματικές ειδήσεις στην τουρκική και παγκόσμια κοινή γνώμη, αυξάνοντας τις γνώσεις σας και την εμπειρία σε έναν δύσκολο τομέα όπως η άμυνα και η ασφάλεια».

Σύμφωνα με την οπτική του τουρκικού υπουργείου Άμυνας το πρόγραμμα εκπαίδευσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του στόχο έχει μια ενημερωτική προσέγγιση που θα λειτουργεί ως άμυνα ενάντια στην παραπληροφόρηση, ωστόσο μερίδα του τουρκικού τύπου επισημαίνει τη λεπτή γραμμή μεταξύ ενημερωτικής και προπαγανδιστικής προσέγγισης, υποδηλώνοντας μια δυσπιστία ως προς κατά πόσο οι ειδήσεις για την Άμυνα και την Ασφάλεια θα είναι όχι μόνο ακριβείς, αλλά θα εκπληρούν και συγκεκριμένες στρατηγικές προτεραιότητες.

Τέλος από το MEGA η Ελένη Μενεγάκη: Οι τρεις προτάσεις του σταθμού που απέρριψε η «Ωραία Ελένη»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: