Ο πόλεμος των συμμοριών για τον έλεγχο της νύχτας δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η μαφιόζικη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη στη Λευκωσία, η δεύτερη δολοφονία σε διάστημα 36 ωρών, και οι φόβοι για νέο κύκλο αίματος στον υπόκοσμο δεσπόζει στα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η κατάσταση στη Γάζα και ο βομβαρδισμός του συνοικισμού της Τζαμπαλίγια, η νέα αναστολή των εκποιήσεων που αποφάσισαν τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, οι προσπάθειες της Λευκωσίας για σύσταση ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού δρόμου προς την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Μάχη για τον έλεγχο της νύχτας» και αναφέρεται στις δολοφονίες Καλογερόπουλου και Μαυρομιχάλη, δημοσιεύοντας αναφορές του πρώην Υπαρχηγού της Αστυνομίας, Χριστάκη Μαυρή, ότι είναι πιθανόν να υπάρξει μάχη ανακατατάξεων στην ιεραρχία της νύχτας.

Αλλού αναφέρεται στο θέμα της Πύλας και γράφει ότι το «υπεξ» είναι έξω φρενών με τις εργασίες από ε/κ πλευράς. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στον πόλεμο στη Γάζα και γράφει ότι το Ισραήλ φτάνει στα λαγούμια της Χαμάς.

O «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Δύο δολοφονίες σε 36 ώρες! Ίδιος εντολέας και εκτελεστές;», γράφει στο κύριο του θέμα ότι δύο επαγγελματικές εκτελέσεις ατόμων γνωστών στην Αστυνομία σε 36 ώρες μόνο έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία για νέο κύκλο αίματος ανάμεσα σε ομάδες του υποκόσμου με παρόμοιες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Αλλού γράφει ότι τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού παραδίδουν σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα για την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή όπου γίνεται εισήγηση για ποινική έρευνα εναντίον μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας που καταδεικνύει ότι 4 στους 10 έχουν οικονομικές δυσκολίες.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Χάνουν τον έλεγχο της νύχτας» και γράφει ότι οι δολοφονίες του Μαυρομιχάλη και Καλογερόπουλου σε λιγότερο από 48 ώρες άλλαξαν τον κόσμο της νύχτας και δημιούργησαν άκρως επικίνδυνη κατάσταση στην Αστυνομία, που φοβάται νέο κύκλο αίματος.

Αλλού γράφει ότι δύσκολα περνά από τις συντεχνίες η πρόταση του Υπουργού Εργασίας για το πέναλτι του 12% στη συνταξιοδότηση πριν το 65ο έτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Ισραηλινοί βαθιά στη Γάζα και για βαρύ φόρο αίματος από νέα επίθεση στη Τζαμπαλίγια.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ανασφάλεια προκαλούν οι απανωτές δολοφονίες μέσα σε 48 ώρες», γράφει στο κύριο της θέμα, με αφορμή τις δολοφονίες Καλογερόπουλου στη Λεμεσό και Μαυρομιχάλη στη Λευκωσία, ότι άνοιξε νέος κύκλος αίματος, με την Αστυνομία να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και ότι συνέρχεται η Επιτροπή Νομικών της Βουλής και ζητά ενημέρωση για τα μέτρα αποτροπής εγκληματικών ενεργειών.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων ανακοίνωσαν νέα αναβολή στις εκποιήσεις και προειδοποιούν την κυβέρνηση, η οποία μιλά για σχέδιο Ενοικίου έναντι Δόσης. Αλλού αναφέρεται στο συνεχιζόμενο πόλεμο στην Γάζα, σημειώνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε και ισοπέδωσε τον προσφυγικό συνοικισμό στην Τζαμπαλίγια, ενώ χθες άνοιξε το μεθοριακό πέρασμα στην Ράφα για διέλευση 81 σοβαρά τραυματιών.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άλλος ένας φόνος συμμοριών συγκλονίζει το νησί» αναφέρεται στον φόνο του Αλέξη Μαυρομιχάλη από ελεύθερο σκοπευτή στη Λευκωσία και σημειώνει ότι η Αστυνομία δήλωσε ότι θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, έπειτα από τη δεύτερη δολοφονία υψηλού προφίλ προσώπων του υποκόσμου σε διάστημα 36 ωρών.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη αναφορικά με τη σύσταση ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς την πολιορκημένη λωρίδα της Γάζας. Αλλού αναφέρεται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την καταπολέμηση της βίας και της παραβατικότητας μέσω της ενδυνάμωσης των σχολικών μονάδων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία, Κύπρος

Προσφυγή των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Kατέθεσαν αγωγή για εγκλήματα πολέμου στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: