Κείμενο κόλαφος του Ρούμπιν για τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τον Μπλίνκεν: Στηρίζουν αντισημιτικά καθεστώτα και αντιπάλους του Ισραήλ όπως το Ιράν, η Τουρκία και η Χεμπολάχ

epa10970685 US President Joe Biden (R) delivers remarks at the Memorial Amphitheater as part of a National Veterans Day Observance at the Arlington National Cemetery in Arlington, Virginia, USA, 11 November 2023. The Veterans Day National Ceremony is held annually on 11 November at Arlington National Cemetery. EPA, BONNIE CASH POOL




Το αμερικανικό περιοδικό Washington Examiner δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Μάικλ Ρούμπιν (Michael Rubin) σύμφωνα με το οποίο τόσο ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν (Joe Biden), όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν (Anthony Blinken) έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την άνοδο του αντισημιτισμού στις ΗΠΑ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο άρθρο του ο κ. Rubin σημειώνει ακολούθως, ότι σε αντίθεση με τα λεγόμενά του ο κ. Blinken συνεχίζει να στηρίζει πολιτικές οι οποίες ανταμείβουν τον αντισημιτισμό.

Ως παραδείγματα σχετικών επιλογών του κ. Blinken αναφέρει την επαναφορά της χρηματοδότησης της Παλαιστινιακής Αρχής και του Mahmoud Abbas, την άρση των κυρώσεων κατά του καθεστώτος των Houthis, την οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης της Σομαλίας ο Πρωθυπουργός της οποίας τάχθηκε υπέρ της Χαμάς και καταφέρθηκε με υβριστικούς όρους κατά των Εβραίων.

Σημειώνει επίσης πως στελέχη της κυβέρνησης του κ. Biden όπως ο σύμβουλος για την Εθνική Ασφάλεια, Τζέικ Σάλιβαν (Jake Sullivan), πιστεύουν ότι με τα χρήματα και μέσω διπλωματικής προσέγγισης μπορούν να φέρουν μεταρρυθμιστές στο τιμόνι του Ιράν.

Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Λιβάνου και της Τουρκίας, όπως σημειώνεται. 

Ο Άμος Χόκσταϊν (Amos Hochstein), ο ανεπίσημος απεσταλμένος της Διοίκησης Biden για την ενέργεια, έχει πιέσει για την ενδυνάμωση τόσο της Τουρκίας όσο και της Χεζμπολάχ μέσω ενεργειακών συμφωνιών.

Υποστηρίζοντας τον ενεργειακό διάδρομο μέσω Τουρκίας αντί εκείνου μέσω των δημοκρατικών (σ.σ. χωρών) Κύπρου και Ελλάδας, ο Hochstein προώθησε τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan, τον πιο αντισημίτη αρχηγό κράτους στον κόσμο μετά τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Χαμεϊνί (Khamenei), ώστε να λάβει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, μερικά από τα οποία ο Erdogan υπόσχεται τώρα να τα δώσει στη Χαμάς.

Ο Hochstein δικαιολόγησε επίσης τις λιβανέζικες θαλάσσιες αξιώσεις μέσω ενός σχεδίου που ενέχει τον κίνδυνο να διοχετεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Χεζμπολάχ.

Δεν πειράζει που ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ είπε κάποτε ότι θα ήταν ευτυχής αν όλοι οι Εβραίοι επέστρεφαν στο Ισραήλ, καθώς θα τους γλίτωνε από τον κόπο να τους κυνηγήσουν σε άλλες χώρες, αναφέρει ο αρθρογράφος.

Ο αντισημιτισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο κ. Biden έχει δίκιο να ανησυχεί πολύ και ο κ. Blinken έχει δίκιο που το καταδικάζει.

Απλά, ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου και ο κορυφαίος διπλωμάτης του θα πρέπει να έχουν κάποιο έλεγχο για το εάν οι αντισημίτες στον κόσμο έχουν πρόσβαση σε δισεκατομμύρια δολαρίων, καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Washington Examiner, Michael Rubin – If Biden is against antisemitismwhy does he continue to fund it?

Το σχόλιο του …Μιχάλη Ιγνατίου που έβαλε φωτιά στο στούντιο του Mitsi VAR: Ο μεγάλος Γιώργος Μητσικώστας μιμείται εξαιρετικά τον ανταποκριτή του Action 24 στις ΗΠΑ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: