Η Βρετανία αναγνωρίζει μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία: Καμία συζήτηση με το ψευδοκράτος, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών

File Photo: To Βρετανικό κοινοβούλιο. EPA/ANDY RAIN




Ο Giles Watling, βουλευτής των Συντηρητικών για το Clacton ρώτησε «τον υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης αν είχε πρόσφατες συζητήσεις με (α) τον Γάλλο ομόλογό του σχετικά με τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας της Γαλλίας με τη «Νότια Κύπρο« και τη χρήση της Ναυτικής Βάσης  «Ευάγγελος Φλωράκης» και (β) τον «Πρόεδρο της Βόρειας Κύπρου» Τατάρ σχετικά με μια πιθανή αμυντική συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της «Βόρειας Κύπρου»».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη και Βουλευτής των Συντηρητικών για το Aldershot, Leo Docherty, απάντησε στις 17 Νοεμβρίου 2023, ως εξής:

«Ενώ η διμερής στρατιωτική μας συνεργασία είναι ισχυρή, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν συζήτησε πρόσφατα με τον Γάλλο ομόλογό του τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας της Γαλλίας με την Κύπρο. Σε συμφωνία με την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα, με μοναδική εξαίρεση την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει την αυτοανακηρυχθείσα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ως ανεξάρτητο κράτος. Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως την κυρίαρχη Αρχή στην Κύπρο και δεν έχει καμία πρόθεση να συζητήσει μια πιθανή αμυντική συμφωνία με την τουρκοκυπριακή διοίκηση».

Η ερώτηση και η απάντηση είναι προσβάσιμες ΕΔΩ

Ο Φιντάν επιμένει προκλητικός για το Κυπριακό: Αν είναι να γίνει διαπραγμάτευση, λέει ανερυθρίαστα, θα γίνει μεταξύ δύο κρατών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: